Delfini opet "udavili" Amere

Srpski vaterpolisti su u finalu Svetske lige u Firenci. Amerikanci su po drugi put pretrpeli poraz od naših Delfina rezultatom 8:5. Pre dva dana, Srbija prilično lako savladala ekipu SAD 11:5. Pobednik turnira osvaja direktan plasman na Olimpijske igre u Londonu, a u finalnom meču Srbija će se sastati sa Italijom, koja je bila bolja od Hrvatske.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Firenci selekciju SAD sa 8:5 (3:1, 2:0, 2:1, 1:3) u polufinalu završnog turnira Svetske lige. Pobednik završnog turnira Svetske lige izboriće plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Srbija je bila mnogo bolji rival od Amerikanaca tokom dve i po četvrtine, ali je onda u igri izabranika selektora Dejana Udovičića došlo do neshvatljivog pada. Američki tim je to iskoristio i izborio častan poraz, ali više od toga učenici Tedija Šredera nisu mogli.

Srbi su u jednom trenutku imali prednost od 7:1 i u tim trenucima činilo se da ništa ne može zaustaviti "delfine" na putu do finala.

Veoma čvrsta i agresivna odbrana reprezentacije Srbije oterala je američke vaterpoliste daleko od gola Slobodana Sora. Amerikanci su iz minuta u minut delovali sve nervoznije, a njihovi ataci ka srpskom golu sveli su se na ne baš opasne individualne pokušaje.

Napad selekcije Srbije sa igračem više bio je odličan, pa je svima na bazenu bilo jasno da kako utakmica odmiče "jenki" imaju sve manje šanse za plasman u finale.

Usledilo je, međutim, opuštanje u redovima naše reprezentacije i to u momentu kada se niko tome nije nadao. Umesto da rutinski privedu meč kraju, najbolji srpski vaterpolisti dozvolili su rivalu da postigne nekoliko vezanih pogodaka, ali je ipak bilo prekasno za poslednji nalet Amerikanaca.

Srbija je uspela da održi vođstvo i dođe na korak od odbrane šampionskog pehara u Svetskoj ligi, koji je osvojen prošle godine u Nišu. Polufinalni susret sa tribina je pratila ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Snežana Samardžić-Marković.

SAD: Mozes, Varelas, Hadnt, Pauers, Vrajt, Bakner, Bjubejn, Azevedo 1, Bejli 2, Hatn, Smit 1, Man, Aleksander 1.
Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 2, Petkovi, D. Pijetlović 1 , Nikić 1, Aleksić, Rađen, Filipović 1, Prlainović 1, Mitrović 1, G. Pijetlović.
Igrač više: SAD 6 (0), Srbija 9 (6).
Peterci:SAD 1 (1).

"Pune tri četvrtine smo bili dominantni, do peterca koji je bio u poslednjim sekundama. Na kraju nas je stigao umor, ostali smo bez igrača, isključenog Pijetlovića i Mitrovića koji je imao tri lične. Sledi finale a tu bez obzira ko bude bio rival igraćemo najbolje što možemo. Videćemo i koliko ćemo moći", pohvalio je Dejan Udovičić igru svog tima.

Selektor je posebno istakao: "Nikola Rađen je pobednik, za mene heroj. Igrati sa takvom povredom je dokaz o kvalitetu i snazi zajedništva ove generacije".

Reprezentacija Srbije sastaće se u finalu sa selekcijom Italije, koja je večeras u drugoj polufinalnoj utakmici pobedila državni tim Hrvatske boljim izvodjenjem penala sa 13:11 (4:2, 2:1, 0:1, 2:4 - 5:3).

Finalni okršaj igra se sutra od 20.30 časova na bazenu "Paolo Kostoli".

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво