Pad Italije

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je i selekciju domaćina Italije nakon izvođenja penala rezultatom 13:12 (2:4, 3:2, 2:1, 3:3 - 3:2) u utakmici drugog kola A grupe završnog turnira Svetske lige. U meču poslednjeg, trećeg kola srpski "delfini" se u četvrtak od 17.30 časova sastaju sa Amerikancima.

U teškoj utakmici punoj uzbuđenja i preokreta pobednika su odlučili peterci iako su naši najbolji vaterpolisti imali "na tacni" tri boda.

Srbija je u finiš susreta ušla sa dva gola prednosti, ali su se "azuri" privremeno izvukli pogotkom Aleksa Đorđetija. Tokom meča prednost od dva gola u više navrata se pokazala kao relativno lako dostižna. Italijanima je pripao prvi deo meča, da bi se u nastavku srpski reprezentativci mnogo bolje snašli.

Stručni štab našeg državnog tima sve vreme imao je brojne primedbe na neujednačeni sudijski kriterijum, smatrajući da su na taj način srpski vaterpolisti dosta oštećeni. Najgore je prošao selektor Srbije Dejan Udovičić, koji je zbog protesta tokom druge četvrtine dobio žuti karton.

Golove iz peteraca za Srbiju su postigli kapiten Vanja Udovičić, Živko Gocić i Duško Pijetlović. Andrija Prlainović je u prvoj seriji pogodio stativu, a udarac Milana Aleksića odbranio je golman domaćina turnira Stefano Tempesti.

U poraženom timu sigurni izvođači penala bili su Valentino Galo i Maurisio Feluđo. Čuvar mreže Srbije Slobodan Soro odbranio je udarce Pjetra Filjola i Arnalda Dezertija, a šut Kristijana Preskutija u prvoj seriji ostao je na stativi.

SRBIJA: Soro, Ćuk, Gocić, Udovičić 1, Vapenski, D.Pijetlović 1, Nikić, Aleksić, Rađen, Filipović 3, Prlainović 5, Mitrović, G.Pijetlović. Selektor: Udovičić.
ITALIJA: Tempesti, Luongo, Gito, Filjoli 2, Perez, Felugo 1, Đakopo, Galo, Prešuti 2, Fiorentini, Ikardi 2 , Deserti, Đorđeti 3. Selektor: Kampanja.

U ostalim današnjim utakmicama postignuti su sledeći rezultati:

Grupa A:
SAD - Kina 13:6
Grupa B:
Crna Gora - Hrvatska 5:11
Australija - Kanada 13:8

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić ocenio je da je selekcija SAD, sutrašnji rival u poslednjem trećem kolu A grupe završnog turnira Svetske lige, daleko od željene forme.

"Amerikanci su u prvom kolu, kada su ubedljivo poraženi od Italijana sa 10:4, delovali dosta slabo u bazenu. Svaki napad se završavao dodavanjem centrima, što je Italijanima stvorilo dosta šansi za kontranapade", istakao je Udovičić. Srpski selektor smatra da ono što je video u duelu sa domaćinima fajnal-ejta u Firenci "nije prava Amerika".

"Mi smo, međutim, okrenuti sami sebi", poručio je Udovičić i podsetio da najbolji srpski vaterpolisti nisu imali težak zadatak u susretu prvog kola sa nejakom selekcijom Kine.

Selektor reprezentacije SAD Tomi Šreder nije zadovoljan načinom na koji su njegovi učenici odigrali utakmicu sa Italijom, napomenuvši da je glavni cilj Amerikanaca u ovoj sezoni nastup na šampionatu sveta u Šangaju.

"Očekujem da u Firenci iz utakmice u utakmicu idemo napred", naglasio je Šreder, koji je ocenio da će okršaj sa Srbijom za američku reprezentaciju "biti prava provera mogućnosti".

Utakmica Srbija - SAD igra se u četvrtak od 17.30 časova na bazenu "Paolo Kostoli".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи