Bronza sa Srbiju

"Delfini", u borbi za treće mesto, savladali Mađarsku (10:8) i osvojili bronzanu medalju. Srbija uspela da zaboravi poraz od Hrvatske u polufinalu i odigrala sjajan meč. Najbolji među "delfinima" Vanja Udovičić i Filip Filipović.

Posle velikog razočaranja i poraza od Hrvatske u polufinalu Evropskog prvenstva, Srbija je pokazala veliku zrelost i smogla snage da odigra odličan meč protiv Mađarske. Bronza je osvojena ubedljivije nego što to govori rezultat (10:8), a istovremeno, Srbija je nastavila niz osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

Najefikasniji u pobedi Srbije bili su kapiten Vanja Udovičić i Filip Filipović sa tri gola, Nikola Rađen je postigao dva, a Živko Gocić i Andrija Prlainović su se po jednom upisali u listu strelaca.

Gabor Kiš, Deneš Varga i Norbert Madaraš postigli su po dva gola za Mađarsku, kojoj se Srbija revanširala za poraz od 6:9 u prvoj fazi takmičenja.

Srbija je zbog tog poraza morala da igra meč više i da do polufinala stigne preko branioca titule prvaka Evrope Crne Gore. Domaćini iz Hrvatske potom su iskoristili umor aktuelnih svetskih šampiona i u polufinalu zaustavili Srbiju na putu ka petoj titulu prvaka Evrope.

Duel sa Mađarskom, Srbija je odlično počela i već u prvoj deonici stekli dva gola prednost (3:1). Odbrana je dobro funkcionisala, ali je Mađare u igri držao odlični golman Viktor Nađ, koji je u nekoliko navrata branio šuteve srpskih vaterpolista iz izglednih situacija.

Tri gola prednosti (6:3) Srbiji je konačno doneo Udovičić dva minuta pre kraja treće četvrtine. Devet sekundi pre kraja tog dela igre Udovičić je još jednom pogodio za vođstvo Srbije od 7:4 pred poslednju četvrtinu.

Poslednji pokušaj Mađara da dođu do preokreta odbijen je golovima Rađena u poslednjoj četvrtini, pa je Srbija stigla do 18. medalje na evropskim prvenstvima, pete bronzane.

Mađari su ostali na broju od 21 medalje, od kojih je 12 zlatnih, pet srebrnih i četiri bronzane, osvojenih od 1926. do 2008. godine, odnosno prethodnog prvenstva kada su bili treći, iza Crne Goe i Srbije.

Novi šampion Evrope biće poznat kasnije večeras posle finalnog duela Hrvatske i Italije.

Број коментара 87

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво