Srbija bez finala

Srpski vaterpolisti nisu uspeli da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva u Zagrebu. U polufinalnom meču srpski "delfini" poraženi su od reprezentacije Hrvatske rezultatom 10:9. Pobednički gol za Hrvatsku postigao Miho Bošković sa peterca nekoliko sekundi pred kraj meča.

Reprezentacija Srbije nije se plasirala u finale Evropskog prvenstva u Zagrebu. U polufiunalnom meču od srpskih "delfina" bolja je bila reprezentacija Hrvatske, koja je pobedila rezultatom 10:9, po četvrtinama, 2:1, 4:4, 2:2, 2:2.

Tako blizu a tako daleko, samo nekoliko sekundi dekoncentracije "delfina" u poslednjim sekudnama utakmice koštalo je Srbiju finala. U izjednačenoj utakmici pobednički pogodak postigao je Miho Bošković sa peterca, nekoliko sekundi pred kraj meča. Najstroža kazna dosuđena je posle faula nad Burićem u poslednjim trenucima hrvatskog napada sa igračem više.

U meču, koji je bio pravi sudar titana, ta jedna lopta koja je odlučivala pobenika na kraju je bila na strani hrvatskih "barakuda".

Na prepunom bazenu u Zagrebu, pred publikom koja je pravila paklenu atmosferu, srpski vaterpolisti su se sjajno borili.

Jedina četvrtina na meču koja je izgubljena je početna, a prednost od jednog gola koji su Hrvati stekli u tom delu igre na kraju se pokazala kao odlučujuća.

Od početka obe ekipe su igrale čvrsto u odbrani. Hrvati su prvi došli u prednost golom Burića, kada je, posle sjajne odbrane Sora, ovaj igrač bez gledanja odbio loptu ka golu "delfina". Srbija je izjednačila preko Slobodana Nikića, koji je iskoristio prednost igrača više, a prednost Hrvatima vraća Miho Bošković sa peterca.

U narednoj četvrtini viđena je prava goleada, a obe ekipe postigle su po četiri pogotka. Hrvati su golom Jokovića došli do dva gola prednosti, ali ubrzo smanjuje Udovičić. Onda Pjetlović, ponovo sa igračem više u bazenu dovodi rezultat u egal, da bi na drugoj strani Obradović vratio prenost domaćoj ekipi.

Novo izjednačenje Srbiji donosi Gocić, prednost Hrvatima vraća Bošković, Rađen koristi prednost od dva igrača više u bazenu i ponovo vraća nerešen rezultat, ali do kraja četvrtine sjajni Burić drugim golom ponovo dovodi Hrvatsku u vođstvo.

U trećoj četvrtini Hrvati drugi put na meču, posle pogotka Jokovića dolaze do dva gola prednosti. Onda Gocić i Filipović sa dva uzastopna gola po ko zna koji put donose izjednačenje.

U tim trenucima, osim izjednačenja, srpski vaterpolisti nisu nikako mogli da dođu u vođstvo, iako su imali nekoliko prilika da to ostvare. Do kraja četvrtine opet sjajni Burić trećim pogotkom vraća prednost svojoj ekipi.

Ono što je viđeno u prethodne tri četvrte ponovljeno je i u poslednjoj. Srbija golom Gocića ponovo donosi izjednačenje, ali Hrvati dolaze u prednost preko Muslima. Pred sam kraj meča poslednji pogodak na utakmici za Srbiju postiže Stefan Mitrović.

Posle odlične akcija sa igračem više, koji nam je odlično funkcionisao na ovom meču, Mitrović je uplivao u dva metra, iskoristio asistenciju i zatresao praznu mrežu.

Poslednji napad imali su Hrvati. Srbija se većinom dobro branila, ali ipak je ostala sa igračem manje u bazenu. Burić se na centarskoj poziciji sjajno izborio za prazan prostor, lopta mu je prosleđena u pravo vreme, a srpskim vaterpolistima nije ostalo ništa drugo nego da ga fauliraju.

Najstrožu kaznu je kao i u prvoj četvrtini iskoristio Miho Bošković i tako odveo Hrvate u finale Evropskog prvenstva.

Srpski vaterpolisti imaju za čime da žale na ovoj utakmici, jer samo ih je pet sekundi delilo od produžetaka. Mali pad koncetracije protivnik je sjajno iskoristio i prelomio meč u svoju korist.

Bez obzira na poraz i ovaj put su "delfini" pokazali veliko srce i čeličnu volju. Izabranici Dejana Udovičića su imali protiv sebe sjajnog i odmornog protivnika i pet hiljada vatrenih navijača i nijednog trenutka nisu poklekli.

Ukoliko bude medalje za Srbiju na ovom prvenstvu ona neće biti zlatna, ali kada se vidi kako su se momci borili na celom turniru, nisu zaslužili ništa osim divljenja i čestitki cele nacije. Srbija je izgubila u polufinalu, ali obraz srpskog vaterpola je ponovo osvetlan.

Delfinima sada ostaje da se odmore i spreme za utakmicu za treće mesto koju će igrati protiv poraženog u drugom polufinalnom meču između Italije i Mađarske.

Број коментара 219

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи