Svetski prvaci potvrdili klasu

U četvrtfinalu Prvenstva Evrope u Zagrebu najbolji vaterpolisti Srbije pokazali su klasu koja dolikuje prvacima sveta i u veoma kvalitetnoj i izuzetno uzbudljivoj utakmici savladali Crnu Goru, koja tako nije uspela da odrani titulu osvojenu pre dve godine u Malagi.

Posle izvanredno odigrane utakmice, selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić bio je veoma zadovoljan onim što su njegovi izabranici sinoć prikazali.

"Očekivali smo ovakvu taktičku utakmicu. Izuzetno sam srećan zbog pobede, jer je Crna Gora velika ekipa. Ne zaslužuju da igraju za peto mesto, ali su sami krivi što su u prvoj fazi takmičenja propustila priliku da odu direktno u polufinale. Imali smo dovoljno samopouzdanja i čestitam igračima na velikom uspehu", rekao je Udovočić.

Govoreći o predstojećem polufinalu protiv Hrvatske, selektor našeg tima kaže da će domaćini biti u prednosti.

"Hrvatska je u prednosti jer je odmorna i igra pred svojim navijačima. Uveren sam, ipak, da znamo da igramo stresne utakmice. Naučili smo to u Rimu, a večeras pokazali. Što je, možda, najvažnije, sada smo rasterećeni, jer smo stigli do borbi za medalje", rekao je Udovičić.

Andriju Prlainovića su i na ovoj utakmici crnogorski navijači vređali, ali im se on na najbolji način "odužio" golom koji je odlučio utakmicu.

"Sa ovakvim pristupom ne bi mi bilo žao ni da smo izgubili, jer smo sve uradili kako treba. Dali smo sve jedan za drugog. Bili smo bez daha i jedni i drugi, a srećan sam što je borba obostrano bila veoma korektna. Ovo nam je bila možda i najteža utakmica u poslednje dve godine, otkako smo zajedno", rekao je Prlainović.

Nikola Rađen kaže da je odlučilo veliko požrtvovanje svih igrača.

"Ginuli smo jedan za drugog, istrajali u velikoj borbi, pokazali ono što uvek krasi ovu ekipu - veliko zajedništvo kada se meč rešava. Sa odličnom odbranom strpljivo smo čekali svoj trenutak i sada će sigurno biti lakše da se igra", rekao je Rađen.

Veliko slavlje sa igračima je podelio i predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović.

"Odigrali su veliki duel na majstorski način. Pokazali su srce i kako se bori za Srbiju. Zahvalio bih i navijačima koji su nam pomogli kada je bilo najvažnije", rekao je Sovrović.

Selektor reprezentacije Crne Gore Petar Porobić čestitao je Srbiji na zasluženoj pobedi.

"Nismo nikako uspevali da pronađemo formulu za izvanrednu igru Srbije u odbrani. Imali su bolju koncentraciju i veliko samopuzdanje u trenucima kada se meč lomio. To je karakteristika pobednika i čestitam Srbiji", rekao je nekadašnji selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво