"Delfini" potopili "ajkule"

Srpski vaterpolisti plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Zagrebu. Posle velike borbe u četvrtfinalu pobeđena je reprezentacija Crne Gore rezultatom 6:5 (1:2, 1:1, 2:1, 2:1). Junak meča Vanja Udovičić sa četiri pogotka, dok su po jedan gol postigli Avramović i Prlainović.

Srpski "delfini" ponovo su potopili crnogorske "ajkule", ili bolje reći odbrana Srbije, plus Vanja Udovičić odveli su srpske vaterpoliste u polufinala Evropskog prvenstva u Zagrebu.

Još jedna teška "bitka" i još jedna velika pobeda Udovičićevih izabranika. Kao i svi prethodni dueli ove dve vanserijske ekipe i ovaj meč je bio težak i do samog kraja neizvesan.

U meč su bolje ušli Crnogorci, koji su golom Janovića prvi došli u vođstvo. Izjednačio je Vanja Udovičić, dok je nekoliko sekundi pred kraj četvrtine, posle možda i jedine greške odbrane "delfina" na utakmici, Vukčević vratio prednost Crnoj Gori.

Srbija je i pored primljena dva gola u tom delu igre prikazala sjajnu i čvrstu odbranu, dok je još roviti Soro odlično čuvao mrežu.

Odbrana je bila adut Udovičićevih izabranika i u drugoj četvrtini. Sjajno su vaterpolisti u defanzivi uspevali da "ukrote" opasne napade protivnika. Do sredine drugog perioda odbrambeni bedem "delfina" uspeo je da ukrade osam lopti protivniku, dok su u jednoj situaciji uspeli da sa dva igrača manje odbrane gol Sora.

Napad je u tim trenucima i dalje bio prepušten kapitenu Vanji Udovičiću koji je drugim golom na meču izjednačio rezultat. Iako su srpski vaterpolisti uspeli da se odbrane u većini napada, oCrnogorci su ipak uspeli da jednom zatresu mrežu Sora.

Ubrzo po početku treće četvrtine Vanja Udovičić, koji je do tada bio jedini strelac za Srbiju na meču i postiže i treći gol i vraća izjednačenje.

Odbrana Srbije je i dalje bila na visini zadatka, a Crnogorci jedini gol u tom delu postižu sa peterca, a egzekutor je bio Janović. Ipak, do kraja četvrtine, kada već nikome od srpskih vaterpolista nije išlo u napadu, odgovornost opet preuzima Vanja Udovičić i svojim četvrtim pogotkom opet izjednačava rezultat.

U poslednjem delu igre konačno je "delfinima" osim odlične odbrane proradio i napad sa igračem više. Prvu šansu je posle sjajnog šuta iskoristio Marko Avramović, a onda u najvažnijem trenutku na meču i Andrija Prlainović.

Ovim golovima Srbija je uspela da se odlepi na dva razlike, što je do kraja meča bilo nedostižno za Crnogorce, koji su uspeli samo da golom Gojkovića sa igračem više, smanje.prednost "delfina".

Imale su "ajkule" i poslednji napad za izjednačenje, ali je bedem ispred golamana Sora i u poslednjoj akciji protivnika odoleo.

Najbolji strelac u reprezentaciji Srbije bio je Vanja Udovičić sa četiri pogotka, dok su po jedan gol postigli Avramović i Prlainović.

Kod Crnogoraca istakao se Mlađan Janović sa dva gola.

Protivnik Srbije u polufinalu biće reprezentacija Hrvatske koja je zauzela prvo mesto u Grupi A.

Број коментара 160

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво