Читај ми!

Šapić poklanja medalje u humanitarne svrhe

Nekadašnji vaterpolo reprezentativac Aleksandar Šapić, trenutno na funkciji predsednika Opštine Novi Beograd, najavio je da će medalje osvojene tokom bogate igračke karijere pokloniti u humanitarne svrhe.

"Sve svoje medalje, sa najvećih svetskih takmičenja, koje sam osvojio tokom sportske karijere, pokloniću u humanitarne svrhe, kako bi se pomoglo deci kojoj je pomoć neophodna da bi nastavili normalan život", napisao je Šapić na Tviteru i najavio da će detalje izneti na konferenciji za medije u prostorijama Humanitarne fondacije Novi Beograd.

Šapić je za reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije odigrao 385 utakmica i postigao 981 gol, po čemu je rekorder.

On je osvojio 20 medalja na velikim takmičenjima: tri na Olimpijskim igrama (srebro i dve bronze), četiri na Svetskim prvenstvima (zlato, srebro i dve bronze), pet na Evropskim prvenstvima (tri zlata i dva srebra), pet u Svetskoj ligi (četiri zlata i jedno srebro), dve na Svetskom kupu (zlato i bronza) i jednu na Mediteranskim igrama (zlato).

U klupskoj karijeri, igrajući za Partizan, Zvezdu, Bečej, Kamolji, Savonu i Šturm osvojio je 21 trofej, uključujući i titulu prvaka Evrope sa Bečejcima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво