Читај ми!

Ubedljiv poraz Srbije od Španije

Srbija – Španija 6:21 (kraj). Vaterpolistkinje Srbije ubedljivo su poražene od evropskih prvakinja iz Španije sa 21:6 (6:0, 5:4, 4:1, 6:1), u utakmici trećeg kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Srbija sada ima dva poraza i jednu pobedu. Španija je zvanični evropski prvak i jedan je od glavnih kandidata za medalju i sada deli prvo mesto sa Italijom, pošto obe ekipe imaju sve tri pobede.

Srbija je utakmicu počela u grču, što je Španija iskoristila i dobila prvu četvrtinu sa 6:0. U istom stilu se nastavila i druga četvrtina, a "furije" su povele sa čak 8:0.

Tada je Jelena Vuković postigla dva vezana gola, tim se probudio, a utakmica je postala ravnopravnija. Španija je drugu četvrtinu dobila sa 5:4.

To je, međutim, bilo sve što je Srbija uspela da uradi, pošto je Španija nastavila da pogađa i tada je prvi put došla do dvocifrene prednosti – 15:5, na kraju treće četvrtine.

Španija je u poslednjoj deonici pokazala svu snagu i taj deo igre ubedljivo je dobila sa 6:1.

Najupečatljivi trenutak utakmice, međutim, delo je Tijane Jakovljević, koja je sa pola terena postigla gol.

Najefikasnije u timu Srbije bile su Vukovićeva i Teodora Rudić sa po dva gola. U strelce su se upisale i Jovana Milovanović i Tijana Jakovljević.

U ekipi Španije četiri igračice postigle su po tri gola: Matilde Ortis, Roser Tarago, Judit Forka i Maika Garsija. 

Tok meča: 

16.50 - U poslednjoj deonici naše devojke su postigle samo jedan gol i to u poslednjem sekundu, pa su igračice iz Španije na kraju zabeležile ubedljivu pobedu – 6:21

16.32 – Nešto mirnija je bila treća četvrtina, u kojoj je viđeno pet golova i nakon koje evropske prvakinje imaju prednost od 5:15. 

16.11 – Konačno smo videli golove naše selekcije (četiri), ali Španija i dalje ima veliku prednost na polovini meča – 4:11. 

15.58 - Već nakon prve četvrtine do izražaja je došla razlika u kvalitetu, koja je na strani Špankinja – 0:6. 

15.45 – Počeo je meč u Areni... 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи