"Delfini" bolji i od Francuza

Vaterpolo selekcija Srbije savladala je Francusku u meču trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva u Beogradu (16:8). Bilo je, uprkos onome što pokazuje rezultat, možda i najteže do sada na šampionatu, jer se Francuska prezentovala kao rival koji ime da igra vaterpolo.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u beogradskoj Areni selekciju Francusku sa 16:8 (3:4, 4:2, 3:1, 6:1) u utakmici trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Andrija Prlainović sa tri gola, dok su se po dva puta u listu strelaca upisali Miloš Ćuk, Slobodan Nikić, Filip Filipović, Nikola Jakšić i Stefan Mitrović.

Reprezentaciju Francuske predvodili su Igo Krusila i Aleksandar Kamarasa sa po dva gola.

Srbija je došla i do trećeg trijumfa na Evropskom prvenstvu, ali ne tako lako i ubedljivo kao u prva dva meča. Francuska je veoma dobro odigrala u prvom poluvremenu, a posebno u prvoj četvrtini koju je dobila sa 4:3.

Igo Krusila pogodio je za vođstvo Francuske, ali je Srbija odmah uzvratila preko Nikića i Stefana Mitrovića. Gosti su potom izjednačili golom Enza Kasa, ali je Miloš Ćuk vratio "delfine" u prednost.
Usledio je mali pad u igri Srbije, što nije svojstveno našem timu na ovom šampionatu, što Francuzi koriste i golovima Aleksandra Kamara i Romana Blerija dolaze do preokreta kojim su otišli na prvu pauzu.

Druga četvrtina donela je veoma jak ritam obe selekcije, što je "probudilo" oko 11.000 navijača u Kombank areni, a to je Srbija iskoristila i serijom 3:0 došla do novog preokreta. Međutim, Francuska se nije predala, iako je po prvi put na meču imala dva gola zaostatka.

Uspeli su da prekinu seriju Srbije preko Mehdija Marzukija, da bi već u sledećem napadu Simon Tibo poravnao rezultat, ali su izabranici Dejana Savića u poslednjoj sekundi, golom Prlainovića, vratili vođstvo i tako otišli na odmor.

Srbija je uspela da slomi otpor Francuza u drugom poluvremenu, iako su gosti na početku treće deonica, preko raspoloženog Krusile, ponovo stigli do izjednačenja.

Ipak, Francuzi su sredinom treće deonice popustili, a Milan Aleksić i Andrija Prlainović su sa dva brza gola prelomili utakmicu i nagovestili seriju Srbije od 7:0.

Selektor Srbije, kao i na prethodna dva meča protiv Hrvatske i Malte, pružio je u drugom poluvremenu šansu golmanu Gojku Pijetloviću koji je imao nekoliko veoma dobrih odbrana.

Srbija je nošena bodrenjem pune Arene lako meč privela kraju i došla do trećeg trijumfa na šampionatu.

Izabranici Dejana Savića će se u subotu sastati sa Slovačkom u osmini finala Evropskog prvenstva, dok Francuzi igraju protiv Crne Gore.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво