Delfini se izigrali sa autsajderom turnira (Srbija - Malta 20:2)

Vaterpolisti Srbije savladali su izabrani tim Malte, vrlo simpatičnog ali najmanje duplo toliko nedoraslog rivala, sa 20:2. Igrači Dejana Savića su odigrali meč koji će im, više nego bilo šta drugo, poslžiti kao poligon za pripremu određenih taktičkih varijacija koje će im, nadamo se svi, doneti još mnogo pobeda na šampionatu Evrope u Beogradu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je pobedila Maltu sa 20:2 (6:0, 5:1, 4:1, 5:0), u utakmici drugog kola Grupe B.

Posle ubedljive pobede u prvom kolu nad Hrvatskom, ekipa Dejana Savića je u Beogradskoj areni pred više od 7.000 ljudi ostvarila još ubedljiviji trijumf, naravno, protiv nesagledivo slabijeg rivala nego što je to olimpijski šampion.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Slobodan Nikić sa pet golova, a po tri gola dodali su Andrija Prlainović i Dušan Mandić. Živko Gocić, Filip Filipović i Duško Pijetlović postigli su po dva gola, dok su po jedan pogodak dodali Sava Ranđelović, Miloš Ćuk i Milan Aleksić.

Golove za Maltu postigao je Stiven Kamileri.

Vaterpolisti Srbije su bili sigurni i, u ovakvim mečevima najvažnije, motivisani od samog početka. Predvođeni Nikićem i Prlainovićem nisu popuštali u odbrani i bez ikakvih problema ostvarili su drugu pobedu.

Na golu su sigurni bili Gojko Pijetlović i Branislav Mitrović.

Posle dva kola Srbija ima šest bodova, a Malta je bez bodova.

Ranije u utorak u Grupi B, Hrvatska je pobedila Francusku sa 20:5 i ostvarila prvi trijumf na turniru. Obe ekipe imaju po tri boda.

Utakmice trećeg kola igraće se u četvrtak, Srbija će od 20.15 igrati protiv Francuske, a od 9.30 počeće duel Hrvatske i Malte.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво