Hrvatski mediji: Najteži poraz u istoriji

Hrvatski mediji su ocenili da je vaterpolo reprezentacija Srbije na samom startu Evropskog prvenstva u Beogradu nanela Hrvatskoj najteži poraz u istoriji tog takmičenja. Ubedljivu pobedu reprezentacije Srbije sa 13:6 HRT je označio kao najteži poraz hrvatskih vaterpolista na evropskim prvenstvima i, kako se navodi, jedan od najtežih uopšte u istoriji.

Izveštač HRT-a je konstatovao i da je to, nažalost, bila repriza iz finala SP u Kazanju prošle godine, kada je Srbija pobedila Hrvatsku sa 11:4. 

Navodi se i da su Srbiju do pobede predvodili Dušan Mandić i Andrija Prlainović sa po tri gola, dok je Stefan Mitrović postigao dva.

Podseća se i da je Hrvatska poslednji put pobedila Srbiju pre više od pet godina, u polufinalu EP u Zagrebu u septembru 2010.

Zagrebački Jutarnji list pod naslovom "Istorijsko iživljavanje u Beogradu: Srbija se poigrala s hrvatskim majstorima", konstatuje da su u hrvatske "barakude" mogle i teže da stradaju da domaćini nisu malo "prikočili" u zadnjoj četvrtini.

Kako su hrvatski vaterpolisti izgledali u bazenu, kako se navodi, najbolje je ilustrovala i rečenica HTV-ovog komentatora Miće Dušanovića, koji je kraj igre prizivao čitavih pet minuta pre nego što je sviran završetak utakmice.

Agencija Hina je javila da su u prvom nastupu na Evropskom prvenstvu u Beogradu hrvatski vaterpolisti doživeli neprijatan i težak poraz.

Izveštač Hine kaže da je u jednom trenutku bilo nade da utakmica u Kombank areni može da bude uzbudljiva do poslednjeg trenutka. Nažalost, stvari su vrlo brzo krenule nizbrdo, konstatuje Hina.

Da je Hrvatska teško poražena od Srbije na otvaranju Evropskog prvensta u Beogradu konstatuje i zagrebački večernjak, koji kaže da su domaći pobedili s 13:6 i tako su "brakudama" naneli najteži poraz u istoriji velikih takmičenja.

Splitska Slobodna Dalmacija je objavila: "Hrvatska se u trećoj četvrtini potpuno raspala. Sa srpske strane je zabijao ko je stigao... Nažalost, bio je to najteži poraz hrvatskih vaterpolista na evropskim prvenstvima i jedan od najtežih uopššte u istoriji 'barakuda'".

Indeks je u tekstu pod naslovom "Klasik koji to nije bio: Srbija Hrvatskoj nanela najtežži poraz u istoriji", naveo da je Hrvatska teško poražena od Srbije na otvaranju EP u Beogradu. 

"Domaći su slavili s 13:6 i tako su naneli Hrvatskoj najteži poraz u istoriji velikih nadmetanja. Tačnije, izjednačili su, jer je ista ta Srbija sa sedam razlike dobila Hrvatsku prošlog leta u finalu Svetskog prvenstva u Kazanju, kad je na kraju na semaforu stajalo 11:4", podseća Indeks.

U beogradskoj Kombank areni sudarili su se aktuelni svetski i evropski prvak reprezentacija Srbije i olimpijski pobednik – selekcija Hrvatske.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара