Partizan pobedio Galatasaraj u Ligi šampiona

Vaterpolisti Partizana došli su do prvih bodova u ovosezonskoj Ligi šampiona. U trećem kolu crno-beli su u zanimljivoj utakmici na Banjici sa 9:8 (1:2, 4:2, 3:1, 1:3) pobedili Galatasaraj, na čijoj klupi inače sedi Igor Milanović.

Od početka se vodila izjednačena borba, u kojoj je prvu prednost stekao Galatasaraj. Strelac za 0:1 bio je Mlađan Janović, koji je krunisao vrlo dobru kontru gostiju. Na 1:1 izjednačio je levoruki Filip Radojević, ali na prvom odmoru puleni Igora Milanovića su ipak imali prednost jer je 35 sekundi pre kraja četvrtine Slobodan Nikić realizovao igrača više za 2:1.

Partizan je u drugoj četvrtini polako počeo da preuzima inicijativu. U prvoj akciji posle prvog odmora Subotić je pogodio za novo izjednačenje, a Lazić doneo domaćima i prvo vođstvo (3:2).

Potom se igralo gol za gol. Na devet sekundi pre kraja poluvremena, pri rezultatu 4:4, Vladimir Vujasinović je tražio tajm-aut, a preostalo vreme je bilo dovoljno crno-belima da, opet, ponovo povedu (5:4), pogotkom Subotića.

Zahuktao se „parni valjak" na početku drugog poluvremena. U prve dve akcije u trećoj četvrtini, koja je, ispostavilo se, bila prelomna, pogađali su Drašović i Radojević za 7:4. Nešto kasnije, Nikola Jakšić je realizovao peterac za već ozbiljna četiri gola prednosti (8:4).

I Beograđani i gosti iz Istanbula su u trećoj deonici imali nekoliko nerealizovanih izglednih šansi, a zašto golova nije bilo više najzaslužniji su vrlo dobri čuvari mreža - Dimitrije Rističević i Miloš Šćepanović. Turski tim u igru je vratio Slobodan Nikić, koji je tri sekunde pre kraja treće četvrtine bio strelac za 8:5.

U prvom napadu u poslednjoj deonici Vukčević je smanjio na 8:6, ali Jakšić nije dozvolio da Galatasaraj uđe u seriju. Sa pozicije centra zatresao je Šćepanovićevu mrežu i Partizanu doneo novih „+3" (9:6). Uspeli su gosti da se na minut i 12, posle pogotka Janovića iz petereca, približe na 9:8. Međutim golova više nije bilo i sva tri boda ostala su u Beogradu.

Bazen Banjica. Gledalaca: 700. Sudije. Vogel (Mađarska), Tkačenko (Rusija). Igrač više:Partizan 6 (3), Galatasaraj 9 (3). Peterci: Partizan 2 (2), Galatasaraj 1 (1).

PARTIZAN RAJFAJZEN: Rističević (10 odbrana), Gilen, Tikas, Manojlović, Subotić 3, Drašović 1, Gogov, Jakšić 2, Lazić 1, Tanasković, Radojević 2, Asanović, Brakočević. Trener: Vujasinović.

GALATASARAJ: Gezek, Šimšek 1, Janović 2, Destići, Bijik, Gulenč, Nikić 2, Pasković 2, Vukčević 1, Olbek, Turan, Senemoglu, Šćepanović. Trener: Milanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво