Читај ми!

Rađen se žalio Sudu u Lozani

Srpski vaterpolista Nikola Rađen žalio se Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani na odluku Antidoping komisije Svetske plivacke federacije (FINA) da ga suspenduje na četiri godine.

Kako se navodi na sajtu CAS, o Rađenovoj žalbi raspravljaće se 11. januara 2016. godine.

Bivši vaterpolista Partizana i Crvene zvezde bio je pozitivan na kokain na doping-testu posle utakmice reprezentacija Srbije i Španije u Madridu 17. februara, kao i 14. aprila u Kruševcu protiv Rusije.

FINA je kasnije suspendovala Rađena na četiri godine, a sam vaterpolista je priznao grešku i uključio se u edukativna predavanja o tome koliko šteti doping.

Rađen je zabeležio 180 nastupa za Srbiju, a osvojio je Svetsko prvenstvo u Rimu (2009) i srebro u Šangaju (2011), na prvenstvima Evrope ima dva zlata u Ajndhovenu (2012) i Budimpešti (2014), srebro u Malagi (2008) i bronzu u Zagrebu (2010).

Pored toga ima dve bronze sa Olimpijskih igara u Pekingu (2008) i Londonu (2012), kao i pet titula u Svetskoj ligi.

Sa Partizanom i Crvenom zvezdom osvajao je titule prvaka Evrope, a tokom karijere igrao je za Vojvodinu, Hios i pre kazne za Olimpijakos.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво