Žreb za EP u vaterpolu, Srbija u grupi sa Hrvatskom

Evropsko prvenstvo u vaterpolu počinje 10. januara 2016. godine u Kombank areni. U Skupštini grada održan je žreb, koji je odlučio da "delfini"budu u grupi sa Hrvatskom Francuskom i Maltom. Ženska selekcija Srbije nalazi se u grupi sa Hrvatskom, Italijom, Francuskom, Nemačkom i Španijom.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu održaće se od 10. do 23. januara u Kombank areni. Na svečanosti u Skupštini grada žrebom su određene grupe. Žreb je bio poludirigovan. Prvo su izvućene grupe, a potom i pozicije u grupi, koje će odrediti kada će se sastati određene selekcije u grupnoj fazi.

Muški turnir ima četiri grupe:

Grupa A: Crna Gora, Španija, Holandija, Slovačka

Grupa B: Francuska, Hrvatska, Malta, Srbija

Grupa C: Nemačka, Gruzija, Italija, Rumunija

Grupa D: Mađarska, Rusija, Grčka, Turska

Ženski turnir ima dve grupe:

Grupa A: Portugal, Rusija, Holandija, Mađarska, Turska, Grčka 

Grupa B: Hrvatska, Srbija, Italija, Francuska, Nemačka, Španija

Svečanosti u Skupštini grada prisustvovali su brojne zvanice iz političkog i sportskog života Srbije, čelnici Evropske plivačke federacije (LEN), predsednik Paolo Bareli, predsednik Tehničkog komiteta Đani Lonci i sportski i marketing menadžer Marko Biri.

"Teško je zamislite bolje mesto za organziaciju Prvenstva Evrope od Srbije, ono šta su vaši zlatni momci osvojili je neverovatno, pet titula na najvećim turnirima u poslednje dve godine je veliki uspeh za koji je teško naći reči. Neka ovo prvenstvo bude svojevrstan festival i sjajna proslaval vaterpola", rekao je Bareli.

On je zahvalio Vladi Srbije, gradskim vlastima i Vaterpolo savezu Srbije na naporima koje su uložili kako bi Beograd spremno dočekao Šampionat.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je ponosan jer će srpska prestonica biti domaćin EP.

"Vaterpolo je sport sa dugom tradicijom i najtrofejniji sport u Srbiji. Vaterpolo je veliki brend i želimo da iskoristimo ovu priliku da Beograd promovišemo kao pravog domaćin. Dobro došli u Beograd, grad u kojem se igra najbolji vaterpolo", rekao je Mali.

Imamo čast da sledeće godine ponovo, posle 10 godina, budemo domaćini Evropskog prvenstva, koje će biti najveće evropsko takmičenje u vaterpolu ikad održano, jer će se za titulu najbolje reprezentacije Starog kontinenta boriti vaterpolisti iz 16 zemalja u muškoj i 12 zemalja u ženskoj konkurenciji, kazao je gradonačelnik.

On je napomenuo da je reprezentacija Srbije na prethodna dva takmičenja u Ajdhovenu i Budimpešti bila prvak Evrope i da se sledeće godine ukazuje prilika da na domaćem terenu treći put zaredom osvoji titulu Evropskog šampiona.

"Kako je vaterpolo jedan od najvećih brendova naše zemlje, naš plan je da organizacijom ovog prvenstva afirmišemo Beograd kao grad sporta i ljubitelja sportova. Izuzetno nam je važno da takmičenje u kvalitetu organizacije nadmaši sva prethodna kojima smo bili domaćini. Zato želim da zahvalim svim radnicima i volonterima koji već mesecima daju svoj doprinos, kako bismo 10. januar dočekali spremni i ponosni", istakao je Mali.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи