"Delfini" pojeli "barakude", Srbija je prvak sveta!

Srbija - Hrvatska 11:4 (kraj). Vaterpolisti Srbije ubedljivo savladali Hrvatsku u finalu Svetskog prvenstva u Kazanju. Posle titule evropskog, izabranici Dejana Savića postali i svetski šampioni! Svečani doček u nedelju u 20 časova ispred Skupštine Srbije.

Odavno neko nije toliko dominantno stigao do titule šampiona sveta u vaterpolu. Možda i nikada. Ali "delfini" su još jednom pokazali da je vaterpolo nacionalni sport i u velikom finalu u Kazanju deklasirali Hrvatsku - 11:4.

Izabranici Dejana Savića tako su, posle evropskog zlata osvojenog prošle godine u Budimpešti, osvojili i svetski trofej i još jednom obradovali naciju.

Srbija je po peti put postala prvak sveta, prvi posle 2009. godine i prvenstva u Rimu, i za nešto manje od dva meseca "spojila" ovu titulu sa trofejom Svetske lige.

Ekipa Dejana Savića u potpunosti je nadigrala olimpijskog šampiona, koji je samo do polovine prve deonice pružio jak otpor, i još jednom pokazala da se u Srbiji igra najbolji vaterpolo na planeti.

Najefikasniji na meču bio je Andrija Prlainović sa tri gola, dva je dao Miloš Ćuk, dok je za selekciju Hrvatske dva pogotka dao Sandro Sukno.

Vaterpolisti Hrvatske bolje su otvorili meč i iz dva napada iskoristili igrača više, zbog isključenja, preko Paula Obradovića i Antonija Petrovića poveli sa 2:0.

Nije mnogo vremena trebalo igračima Srbije da se "probude" i odgovore, pošto su izjednačili golovima Andrije Prlainovića i Dušana Mandića.

Savićev tim je već u finišu prve deonice mogao da preokrene, ali je prečka zaustavila šut Prlainovića.

U nastavku razigrao se Prlainović i posle snažnog udarca doneo prvo vodjstvo Srbiji početkom drugog dela igre - 3:2. Srpski "delfini" nisu želeli da se zaustave, a u strelce se još upisuju Miloš Ćuk i Filip Filipović za seriju 5:0.

Odbrana Srbije na čelu sa golmanom Branislavom Mitrovićem delovala je čvrsto i kompaktno, a u nekoliko navrata su igrači Hrvatske pogađali okvir gola.

Nakon toga uvukla se nervoza u redove Hrvatske, nisu imali pravu ideju u napadu, a Stefan Mitrović je doneo Srbiji "plus četiri".

Najbolji hrvatski vaterpolista Sandro Sukno je koliko-toliko održavao egal u meču, postigao je dva gola, ali se Ćuk ponovo upisao u strelce za "mirnih" plus tri uoči poslednjih osam minuta.

U poslednjoj četvrtini vaterpolisti Srbije dotukli su rivala i povećavali prednost, ponovo je Prlainović bio sjajan, a konačan rezultat postavio je Nikola Jakšić.

Ovako je proteklo finale u Kazanju:

22.04 - Gol za kraj! Mladi Nikola Jakšić postavlja konačan rezultat - 11:4!

22.01 - Sada je već sve gotovo! Milan Aleksić postiže i deseti gol za Srbiju, Srbija je prvak sveta - 10:4!

21.57 - GOOOL! Andrija Prlainović koristi prednost igrača više, Srbija vodi sa 9:4.

21.55 - Duško Pijetlović postiže prvi gol na meču, Srbija ima velikih 8:4!

21.51 - Pred ulazak u poslednju četvrtinu, Srbija ima tri gola prednosti - 7:4.

21.47 - Ponovo Sukno strelac za Hrvatsku - 7:4.

21.42 - Ne dozvoljavaju "delfini" Hrvatima da se približe. Drugi gol na meču za Miloša Ćuka - 7:3.

21.40 - Sandro Sukno smanjuje rezultat na 6:3.

21.38 - Još jedna odlična odbrana srpskog tima, na drugoj strani Stefan Mitrović postiže svoj prvi gol na meču - 6:2!

21.32 - Poluvreme, Srbija - Hrvatska 5:2.

21.30 - Branislav Mitrović unosi veliku sigurnost svojim odbranama, Filip Filipović postiže i peti uzastopni gol za Srbiju - 5:2.

21.25 - GOL! Miloš Ćuk koristi igrača više u bazenu, Srbija vodi sa 4:2. Tajm-aut za Hrvatsku.

21.23 - Drugi gol Andrije Prlainovića, Srbija vodi prvi put na meču - 3:2.

21.16 - Završena je prva četvrtina, Srbija - Hrvatska 2:2.

21.13 - Prvo Andrija Prlainović postiže pogodak, onda i Dušan Mandić, Srbija ekspresno stiže do izjednačenja - 2:2.

21.07 - Dva brza gola Paula Obradovića, onda i Antonija Petrovića, i Hrvatska vodi sa 2:0.

21.00 - Počelo je veliko finale u Kazanju.

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво