Читај ми!

Savić: Najbolja igra ove sezone

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je posle pobede nad Italijom da su njegovi izabranici pružili najbolju igru ove sezone.

Srbija se plasirala u finale prvenstva sveta u Kazanju savladavši u polufinalu Italiju sa 10:6 i u borbi za titulu sastaje se u subotu sa Hrvatskom.

"Odigrali smo dve četvrtine u jakom ritmu. Odvojili smo se i posle samo održavali prednost. Mislim da smo pružili najbolju igru ove sezone. Hrvatska je pokazala da je vrhunska ekipa i smatram da smo zaslužili finale", rekao je Savić.

Trostruki strelac Stefan Mitrović istakao je da je najbitnije da on i saigrači nisu reagovali na provokacije tokom susreta.

"Odbrana je bila odlična, otvorili utakmicu kako smo poželeli. CCeka nas veliki rival i treba da se oporavimo", poručio je Mitrović, a Miloš Ćuk takođe ističe odličnu igru srpskog tima.

"Sjajno smo odigrali. Okrećemo se finalu i izvanrednoj Hrvatskoj. Nikada se nismo zadovoljili srebrom. Jedinstveni i složni pokušaćemo da slavimo", kazao je Ćuk.

Dušan Mandić je naglasio da je pomosan na ekipu.

"Pokazali smo mentalitet, kvalitet, kako se igra za Srbiju. Finale je praznik vaterpola, pozivam Srbe da budu uz nas", kazao je Mandić, dok kapiten ZZivko Gocić navodi da je odbrana bila odlična, a da je napad blistao.

"Bilo je bitno da postignemo gol iz igre i u tome smo u potpunosti uspeli. Sa Hrvatima će biti drugacije, mnogo su bolji od Italijana. Isti stil, jaki smo i jedni i drugi. Ostao je jedan stepenik", rekao je Gocić.

Andrija Prlainović ocenio je da je protiv Italijana odigrana jedna od najboljih utakmica od kada je ova ekipa zajedno.

"Delovali smo sigurno, kvalitetno, posebno u odbrani. Puštali smo im teške šuteve, zatvarali smo centre. Isplivali smo četiri kontre u početku i ta igra je bila fascinantna. Ovo je sjajan uvod u finale. Ostao je korak, imamo elan, i treba da to iskoristimo", zaključio je Prlainović.

Finale prvenstva sveta između vaterpolista Srbije i Hrvatske igra se u subotu u Kazanju od 21 sat.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво