Читај ми!

"Delfini" protiv Italije za finale

Vaterpolo reprezentacija Srbije protiv Italije igra polufinalnu utakmicu Svetskog prvenstva u Kazanju, a svi izabranici selektora Dejana Savića smatraju da će u tom važnom duelu odlučivati mentalna snaga i hladna glava. Meč se igra od 21.00, direktan prenos je na našem Prvom programu. U prvom polufinalu Grčka i Hrvatska igraju od 19.30.

Izabranici selektora Dejana Savića imaju priliku da se pobedom nad Italijanima plasiraju u finale Svetskog prvenstva. Pred njima je težak zadatak i samo maksimalno koncentrisanom i odgovornom igrom mogu do cilja.

Duel koji će doneti mnogo tenzija, provokacije protivnika i pokoja nepravedna odluka sudija, ali naši vaterpolisti moraju da se izdignu iznad toga, nametnu svoj stil igre i nadigraju protivnika.

Zvanično najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović naveo je da u meču sa Italijanima njega i saigrače čekaju "sve moguće stvari" na koje treba da ostanu imuni.

"Ovo je šampionska ekipa koja zna da igra i tako hoćemo da se ponašamo do kraja", rekao je Filipović.

Srbija se poslednji put sastala sa Italijom na šampionatu sveta 2011. u Šangaju, kada je u finalu izgubila posle produžetaka uz problematično suđenje, da bi još jedan poraz pretrpela u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Filipović je naglasio da zna kakvo izdanje pripremaju Italijani.

"Svakako moramo da iskoristimo što nemaju levorukog igrača u ekipi. Pokretljivi su, dosta strpljivi u napadu, čekaju igrača više i u tome su dobri. Moramo da budemo besprekorni, da hladnom glavom prvo pobedimo sebe. Ovde ne odlučuje samo kvalitet, već i niz drugih okolnosti. Mi smo uradili korak više u odnosu na prethodni šampionat u Barseloni, bilo bi glupo da dva puta padnemo na isti način. Idemo dalje", poručio je Filipović.

Centri Slobodan Nikić i Duško Pijetlović su sa devet golova najefikasniji igrači Srbije na turniru u Kazanju.

"Sudije tolerišu grubosti i na to moramo da budemo imuni. Bilo bi dobro da protiv Italijana efikasno otvorimo utakmicu i steknemo prednost. Pijetlović i ja ćemo morati da se borimo za dobre pozicije kako bismo našim odličnim šuterima omogućili da dođu do izražaja", rekao je Nikić.

Prvi asistent selektora Savića, Uroš Stevanović, istakao je da u meč treba ući mirno, bez panike.

"Samo mirno, bez panike, šta god da se događa u bazenu. Ova ekipa ima mentalnu snagu i verujem da može da odigra bez pritiska. Ako budemo igrali našu igru, nema nam ravnih", poručio je Stevanović.

Polufinalna utakmica prvenstva sveta u Kazanju između Srbije i Italije igra se večeras od 21 sat. Direktan prenos je na našem Prvom programu, a prethodno se u prvom polufinalu od 19.30 sastaju Hrvatska i Grčka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво