Читај ми!

Protiv SAD potvrditi status favorita

U četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kazanju, vaterpolo reprezentacija Srbije u utorak se sastaje sa Sjedinjenim Američkim Državama i ima zadatak da u bazenu potvrdi status favorita. Meč je na programu od 20.30.

Biće to šesti susret ove dve selekcije od početka godine. Četiri prijateljske utakmice dobili su Amerikanci, a jedina zvanična, u Svetskoj ligi u Bergamu, pripala je našoj selekciji.

"Još smo daleko od polufinala. Favoriti smo, u Bergamu smo pokazali kvalitet za siguran trijumf, ali to sada ništa ne mora znači. Ne sme da bude potcenjivanja", rekao je Andrija Prlainović.

Selektor SAD Dejan Udovičić, nekadašnji šef stručnog štaba reprezentacije Srbije, izjavio je da je za njegove igrače čast da se sastanu sa Srbijom, jedinom ekipom koju ne mogu da pobede, ali to sigurno neće nikoga zavarati.

"Znamo Dejana, cilj je da rastereti svoje igrače a naše da pritisne, pa da pokuša da nas iznenadi. Nećemo nasesti", rekao je Uroš Stevanović, prvi pomoćnik selektora Dejana Savića.

Tri dana odmora naš tim je proveo radno, odigrani su neki trening mečevi, a posebno kvalitetan je bio onaj sa Hrvatskom.

Stefan Mitrović kaže da je Amerikancima zbog sistema školovanja veoma teško da dobre selekcije naprave u ovakvim sportovima, zbog čega njihovim mladim igračima mnogo znači iskustvo Azeveda, Smita i Mozesa.

Ono što je u ovom trenutku najvažnije, zdravstveni bilten u našoj selekciji je odličan, a takvo je i raspoloženje. Svi pamte prethodno prvenstvo sveta u Barseloni, kada smo posle tri dana odmora u četvrtfinalu izgubili od Crne Gore i na kraju bili tek sedmi.

"Izvukli smo neke pouke iz toga. Njima niko ništa neće reći ako izgube od Srbije, a nama je cilj medalja. Nezgodni su, igraju odličnu odbranu i našim šuterima neće biti lako", rekao je Duško Pijetlović.

Vaterpolo reprezentacija Srbije u utorak od 20.30 igra protiv SAD u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kazanju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се