Читај ми!

Najjači kada je najpotrebnije, "delfini" savladali Australiju

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je u Kazanju Australiju sa 10:9 u veoma uzbudljivoj utakmici 3. kola D grupe prvenstva sveta. "Delfini" u četvrtini finala, u utorak, igraju protiv pobednika večerašnjeg duela SAD–Italija.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se direktno u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju, pošto je u utakmici poslednjeg trećeg kola Grupe D pobedila Australiju sa 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1).

U ekipi Srbije po dva gola postigli su Filip Filipović, Stefan Mitrović i Milan Aleksić. Po jedan gol postigli su Slobodan Nikić, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović i Živko Gocić.

Najefikasniji u ekipi Australije bio je Aron Janger sa tri gola, a dva gola dodao je Džoel Svift.

Australija je na početku povela, ali je srpski tim golovima Nikića, Ćuka i Pijetlovića preokrenuo na 3:1. Nakon toga igralo se gol za gol, a u drugoj četvrtini ekipe su igrale dobre odbrane, pa je postignuto samo tri gola.

Srpski vaterpolisti su na početku treće četvrtine poveli sa 6:4 golom Mitrovića, ali je Australija nakon toga, predvođena Jangerom, napravila seriju 4:0 i preokrenula na 8:6 i u poslednju deonicu ušla je sa dva gola prednosti.

Srbija je u četvrtoj četvrtini popravila igru u napadu i prvo je izjednačila na 8:8 golovima Aleksića i Mitrovića, a zatim obezbedila pobedu preko Gocića i Filipovića.

Ovako je protekao meč u Kazanju: 

12.15 - Kraj veoma uzbudljivog meča, Srbija je savladala Australiju 10:9. 

12.00 - Australija je preokrenula rezultat i pred početak poslednje deonice vodi sa 8:6. 

11.40 - Na poluvremenu, Srbija ima prednost – 5:4. 

11.20 - Na kraju prve četvrtine, Srbija vodi sa 3:2. 

11.10 - Počeo je meč u Kazanju. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво