Читај ми!

Vaterpolisti: Australija kvalitetna, ali mi smo bolji

Pomoćni trener vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović rekao je da nacionalni tim ne sme da potceni Australiju i da pobedom želi da osigura prvo mesto u grupi na Svetskom prvenstvo u Kazanju.

Srbiji je posle dve pobede na startu šampionata potreban bod kako bi dobila lakšeg rivala u osmini finala, Brazil ili Kanadu.

"Australija je plivački i fizički odlična ekipa. Naša prednost je što nemaju drugog centra, zbog čega dosta uplivavaju, ali ne verujem da mogu tako da izdrže sve četiri četvrtine. Australija ima 13 pođednako kvalitetnih igraca, ali je kvalitet na našoj strani", rekao je Stevanović za sajt VSS.

On ističe da Australija gaji stil sa dosta oštrine i grubosti.

"To može da iznervira protivnika i onda da se uđe u neželjeni ritam. Imaju snage za niz utakmica u kontinuitetu. Nama je važna koncentracija kao što je bila u duelu sa Crnom Gorom, pa i kada je to bilo potrebno sa Japanom".

Centar Slobodan Nikić kazao je da bi trijumf dosta značio, posebno jer donosi tri dana odmora.

"Igrali smo Svetsku ligu u Bergamu, dok se Australija više fokusirala na ovo takmičenje. Bitan je pocetak i ako bude na nivou verujem da ćemo nastaviti tradiciju", rekao je Nikić.

Srbija i Australija su se do sada sastajali 12 puta, a "kenguri" su uspeli samo jednom da ostanu neporaženi, na Svetskom prvenstvu u Rimu kada je bilo 8:8.

"Jasno je da im je odbrana glavni adut, da igraju na mali broj golova. Moramo da budemo strpljivi i da obratimo pažnju pre svega na Jangera i Kembela, koji su odlicni šuteri. Protiv Japana smo primili devet golova što nije dobar podatak. Siguran sam da će sada biti bolje dok će još bolji napad doći sam po sebi", zaključio je Mandić.

Utakmica između trećeg kola D grupe između Srbije i Australije igra se sutra od 11.10 po našem vremenu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво