Читај ми!

Šuterski trening "delfina", Srbija - Japan 19:9

Drugo kolo Svetskog prvenstva u Kazanju pokazalo se da je bilo samo lagan trening za srpske vaterpoliste, koji su kolege iz Japana savladali rezultatom 19:9.

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je u Kazanju selekciju Japana sa 19:9 (2:1, 6:2, 5:3, 6:3), u utakmici 2. kola D grupe prvenstva sveta.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Slobodan Nikić sa šest golova, Duško Pijetlović je dao četiri, Andrija Prlainović tri, Stefan Mitrović je dva puta bio strelac, dok su po jedan gol dali Nikola Jakšić, Dušan Mandić, Miloš Čuk i Sava Ranđelović. U Japanu su najbolji bili Kođi Takej i Keigo Okava sa po tri gola.

Izabranici Dejana Savića su opušteno ušli u meč, pa u prvoj četvrtini nisu uspeli da iskoriste ni situaciju kada je golman Japana Kacuki Tanamura zaradio isključenje. Japan je prvi poveo na utakmici preko Kođija Takeija sa 1:0, da bi Srbija golovima Nikića i Prlainovića do kraja prve deonice, ipak, preokrenula rezultat na 2:1.

Za razliku od prve, vaterpolisti Srbije su drugu četvrtinu sjajno otvorili, pa su vrlo brzo, dobrom odbranom i još boljim napadom, stigli do prednosti od 6:1. Do kraja tog dela igre viđena su po dva gola na obe strane, tako da se na veliki odmor otišlo sa 8:2.

Srbija je otpor Japana slomila u drugoj četvrtini i rešila pitanje pobednika na ovom meču, a do kraja utakmice je bez problema sačuvala prednost.

U poslednjem, 3. kolu Srbija se u petak od 11.10 sastaje sa Australijom, koja je ranije danas protiv Crne Gore odigrala nerešeno 5:5 (0:2, 1:1, 1:1, 3:1).

Srbija je sada na prvom mestu u grupi sa četiri boda, Australija ima bod manje, Crna Gora jedan bod, dok je Japan bez bodova.

Ovako je protekao meč: 

17.40 – Kraj meča, Srbija je pobedila sa 19:9. 

17.05 – Počela je treća četvrtina. 

16.58 – Polako stvari već dolaze na svoje mesto, Srbija na poluvremenu vodi sa 8:3.

Veliku prednost imaju naši centri nad japanskim bekovima, pa ne čudi što je Slobodan Nikić najefikasniji na meču sa tri gola.

16.42 – Neočekivano mali broj golova u prvoj četvrtini, Srbija vodi sa 2:1.

Japanci su se pokazali kao neugodan rival u prvoj četvrtini, ali "delfini" vode i nema sumnje da će u nastavku njihov kvalitet doći do izražaja.

16.30 – Počeo meč u Kazanju između Srbije i Japana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво