Читај ми!

Partizan i Zvezda mole Grad za pomoć

Vaterpolo klubovi Partizan i Crvena zvezda, uz Vaterpolo savez Srbije, mole Grad Beograd da im pomogne oko termina za trening, pošto su troškovi zakupa u glavnom gradu (za razliku od ostalih) enormno veliki.

Predsednici Vaterpolo saveza Srbije (VSS), Partizana i Crvene zvezde apelovali su na Grad Beograd da im pomogne oko termina na bazenima, kako bi ti klubovi "preživeli" i imali "osnovne uslove za rad".

Predsednik VSS-a Milorad Krivokapić rekao je da najtrofejniji klubovi Srbije ne mogu da prežive bez pomoći, kao i da su najveći izdaci zakupi termina sportskih objekata u vlasništvu grada, koji su, kako je naveo, u ostalim gradovima Srbije i regiona besplatni ili vrlo jeftini.

"Organizovali smo ovu konferenciju sa jednim ciljem, a to je molba i vapaj Gradu Beogradu za pomoć našim najtrofejnijim klubovima, Partizanu i Zvezdi, koji se bore, a ne mogu da se izbore da prežive. Moramo da molimo Grad za pomoć da bismo ih spasli. Oni igraju samo sa decom, kompletna reprezentacija nam je u inostranstvu... Ovakav problem imamo samo u Beogradu, ostale lokalne samouprave daju termine za treninge besplatno. U Beogradu nije tako, troškovi zakupa su enormno veliki", rekao je Krivokapić.

On je objasnio da i Partizan i Zvezda zaslužuju specijalnu pažnju i da zato treba da im se obezbedi da mogu da prežive. On je naveo primere država u regionu, gde klubovi imaju šest sati dnevno besplatno za treninge, a pojedine lokalne samouprave pokrivaju plate trenera.

"Tražimo da se nešto makar približno primeni u Beogradu, jer ako se u Beogradu ne rađaju talenti, gde će se rađati? Naše selekcije su u nizu osvojile šest zlatnih medalja i ako Partizan i Zvezda ostanu bez termina, ko će nam odvajati decu sa ulica? Vaterpolo je mala i skromna familija koja je naciju navikla na najveće uspehe. U poslednje vreme samo na zlatne medalje. Skromni smo i niko od nas se nije naljutio što vaterpolisti (posle osvajanja Svetske lige i plasmana na OI u Rio) nisu bili zajedno na balkonu sa košarkašicama", rekao je Krivokapić.

Predsednik Partizana Aleksandar Šoštar podsetio da je klub u teškoj situaciji poslednjih šest-sedam godina i rekao je da trenutni dug iznosi između 700 i 800 hiljada evra.

"Partizan ima na raspolaganju Banjicu, ali nije vlasnik jer je u toku sudski spor i zato Partizan ne dobija ništa od Grada. Grad Zvezdi pokriva 25 odsto plaćanja termina, a mi ne dobijamo ni to. Sve bi bilo lakše da u praksi imamo na raspolaganju Banjicu, jer je bazen pod sporom. Od 1. januara ove godine do sada nismo dobili ništa od grada, a za termine drugim klubovima na Banjici izdvojeno je milion i po dinara", rekao je Šoštar.

Predsednik crno-belih naveo je da su troškovi kluba mnogo veći od prihoda i da klub ima obavezu da održava bazen.

"Mi smo postali prvaci Srbije, a prosek godina prvog tima je 19. Sledeće sezone će igrati još mlađi tim. Ne mogu da zamislim situaciju da prestanemo da se takmičimo", rekao je Šoštar.

Predsednik Zvezde Viktor Jelenić izneo je neke podatke o rashodima klubova.

"Termin na '25. maju' košta 13.400 dinara. Jeftinije bi nam bilo da kupimo mesečne karte vaterpolistima, pa da idu sa građanstvom nego da se zakupljuje termin. Prošle sezone smo imali na raspolaganju pola bazena i prvi tim se tako pripremao za Ligu šampiona, a u drugoj polovini građani", rekao je Jelenić.

"Od januara 2010. godine do danas, Zvezdi je fakturisano 55 miliona dinara za termine i utakmice u Beogradu. Svuda u regionu i Srbiji ti termini su besplatni ili se minimalno plaćaju i da smo bilo gde drugo igrali, ne bismo imali ni dinara duga. Trenutno dugujemo 30 miliona dinara i izbačeni smo sa bazena", rekao je Jelenić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво