Rađen se izvinio, Olimpijakos ga otpustio

Nakon što je VS Srbije potvrdio da su nalazi testova Nikole Rađena iz Fine bili pozitivni, srpski vaterpolista i reprezentativac oglasio se u utorak uveče otvorenim pismom, u kojem je potvrdio da je bio pozitivan na doping testu, da očekuje kaznu, ali i da u potpunosti prihvata odgovornost jer je bacio senku na blistavu vaterpolo karijeru. Olimpijakos ga je danas, sasvim očekivano, otpustio.

U otvorenom pismu trofejni srpski vaterpolista i član pirejskog Olimpijakosa kaže:

"Iako sam prvobitno putem društevnih mreža poručio da se, do okončanja doping postupka neću oglašavati, zbog velikog interesovanja javnosti, odlučio sam da obratim otvorenim pismom.

Tačno je da su nalazi na doping testu bili pozitivni i da mi od strane Fine sledi suspenzija. Tokom svoje dugogodišnje karijere i najvećih sportskih uspeha bio sam više od 20 puta testiran, i svi doping testovi, osim poslednjeg, bili su negativni.

Prihvatam odgovornost za svoje postupke i svestan sam posledica koje će uslediti, ali se iskreno nadam da ću biti u prilici da se vratim vaterpolu. Napravio sam grešku koju ću ispraviti, a prvi korak na tom putu je da grešku priznam.

Posebno želim da istaknem da mi je žao što sam uneo nemir u svoju porodicu, što sam izneverio saigrače, trenere i što sam razočarao ljubitelje vaterpola. Međutim, nadam se da ću svojim budućim angažovanjem ponovo pridobiti njihovo poverenje.

Veliku zahvalnost dugujem pre svega svojoj porodici, ali i svima onima koji su mi pružili podršku u ovom teškom trenutku", stoji u Rađenovom otvorenom pismu.

Rađen je bio pozitivan na kokain prilikom testiranja 17. februara ove godine posle utakmice Svetske lige između Španije i Srbije u Madridu, a kazna je stupila na snagu od 18. maja i trajaće do konačne odluke Fine.

Nikola Rađen ima 30 godina, karijeru je počeo u Vojvodini, a potom je nastupao za Partizan, Hios, Crvenu zvezdu i Olimpijakos.  

Sa nacionalnim timom osvojio je 18 medalja, od toga 11 zlatnih igrajući na OI, SP, EP, Mediteranskim igrama, Univerzijadi i nastupajući za reprezentaciju u Svetskoj ligi. Sa ekipama Partizana i Crvene zvezde osvajao je titule prvaka Evrope.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво