Aleksandar Ćirić završio vaterpolo karijeru!

Slobodno možemo reći legenda srpskog vaterpola Aleksandar Ćirić odlučio je da u 38. godini završi bogatu i veoma uspešnu igračku karijeru.

Popularni "Ćira" je takvu odluku doneo nakon poraza njegovog poslednjeg kluba, Radničkog iz Kragujevca u finalu domaće lige od Partizana (3:0).

"Nisam razočaran što se nisam radovao šampionskoj tituli. Krivo mi je što se sve ovako završilo u Radničkom. Žao mi je što niko nije došao da nas isprati, da nam se obrati, da kaže koji su planovi za sledeću godinu. Ne znam ni šta da kažem, sve je tužno, neizvesno, nije bilo čak ni za plastični tanjir", sa gorčinom u glasu konstatuje Ćirić za "Novosti".

Trofejni vaterpolista planira da se otisne u trenerske vode, a to će objaviti za 15-20 dana.

Aleksandar Ćirić rođen je 30. decembra 1977. u Beogradu. Ponikao je u Crvenoj zvezdi, a igrački se proslavio u Bečeju, s kojim je osvojio Kup šampiona 2000.

Nakon raspada tima sa severa zemlje, igrao je za Brešu (osvojio tri LEN trofeja), Budvansku rivijeru, Barselonetu i Radnički, s kojim je trijumfovao u Evrokupu i Kupu Srbije.

Za reprezentaciju je odigrao 346 utakmica i postigao 201 gol. Na olimpijskim igrama je osvojio srebro i dve bronze, na SP ima srebro i dve bronze, a na EP tri zlata i dva srebra. Ima zlato i bronzu sa Svetskog kupa, kao i tri zlata i srebro u Svetskoj ligi.

Zbog bolesti je propustio SP 2005. u Montrealu kada su naši bili zlatni. Bio je i prvak Mediterana 1997, kao i osvajač zlata na Univerzijadi 1995. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво