Vaterpolisti Partizana osvojili titulu

Vaterpolisti Partizana osvojili su 26. titulu prvaka države, pošto su u Kragujevcu u trećoj finalnoj utakmici plej ofa savladali Radnički sa 15:13 (5:4, 2:1, 3:4, 5:4) i seriju dobili sa maksimalnih 3:0. Vujasinović: Žestoko smo radili i zasluženo osvojili titulu.

Crno-beli posle dve godine vratili šampionski pehar na Banjicu, a prvi put to je iznenađujući ishod nacionalnog prvenstva, jer ekipi čiji je prosek starosti ispod 20 godina niko nije davao veće šanse da nadmaši favorizovane rivale Crvenu zvezdu i Radnički.

U uspeh je, čini se, jedini verovao trener crno-belih, naš proslavljeni reprezentativac Vladimir Vujasinović, koji je kalio ekipu kroz Ligu šampiona i regionalnu Jadransku ligu. Težak rad se na kraju isplatio i Partizan je još jednom potvrdio ispravnost opredeljenja da se oslanja na igrače iz svoje omladinske škole.

Mladi igači Partizana su u polufinalnoj i finalnoj seriji pokazali da bi za nekoliko godina, ukoliko bi ostali zajedno, naš najtrofejniji klub ponovo mogli dovesti u vrh evropskog vaterpola, ali je pitanje da li će, s obzirom na hroničnu besparicu, uprava pronaći način da zadrži nosoce
igre.

Pobeda u drugoj utakmci, posle dramatične penal serije, ulila je veliko samopuzdanje vaterpolistima Patizana, koji su u večerašnji duel ušli sasvim svesni da mogi i drugi put slaviti u Kragujevcu.

Posle početnog vođstva Radničkog, Partizan je krajem prve četvrtine preokrenuo rezultat i čuvao je prednost sve do sredine poslednje četvrtine, kada su domaćini uspeli da izjednače na 13:13. Tada je odgovornost preuzeo kapiten i najbolji strelac Partizana Dušan Mandić, koji je sa dva pogotka razrešio sve dileme i sprečio još jednu dramatičnu završnicu.

Mandić je sa šest golova bio najefikasniji, ali najviše zasluga za pobedu Partizana imao je golman Dimitrije Rističević, koji je još jednom briljirao i odbranio je mnogo udaraca, a skinuo je i nekoliko "zicera".

Čestitke za to treba uputiti i Vujasinoviću, koji je imao hrabrosti da na najostljivijem mestu u timu jednom "poletarcu" da prednost u odnosu na prosavljenog reprezentativca Slobodana Sora.

Igrač više: Radnički 12 (7), Partizan 7 (4).
Peterci: Radnički 2 (2), Patizan 1 (1).

Radnički: Živojinović, Mladenović, Popović 1, Marković 3, Miličić 1, Vrlić 2, Ćirić, Basara 2, Vuksanović 1, Bogdanović, Joksimović, Petković 3, Đerković, Stanojević.

Partizan: Soro, Gilen 1, Mandić 6, Vico 1, Subotić 1, Repanović, Gogov 2, Jakšić 3, Manojlović, Tanasković, Stojanović 1, Asanović, Rističević, Lazić.

Vujasinović: Žestoko smo radili i zasluženo osvojili titulu

Trener Partizana Vladimir Vujasinović rekao je danas da su njegovi vaterpolisti žestoko radili kako bi osvojili titulu šampiona Srbije.

"Ovaj mladi tim je pokazao izuzetan napredak tokom sezone. Pomalo stidljivo smo je počeli, otišlo je mnogo igrača, ali smo polako postajali svesni da i dalje imamo kvalitet", rekao je Vujasinović za RTS posle utakmice u Kragujevcu.

"Posle nesrećno izgubljenog kupa, shvatili smo da titula treba da bude cilj. Žestoko smo radili, imali uspone i padove, ali zasluženo smo pobedili, Crvenu zvezdu u polufinalu i Radnički u finalu", kazao je trener crno-belih. On se posebno zahvalio golmanu Slobodanu Soru što je igrao za Partizan.

"Najiskrenije mu se zahvaljujem što je ostao sa nama da nam pomogne iskustvom. Kada se sve sabere, duguju mu se plate za dve sezone. Voleo bih da ovi momci, kada odrastu, budu kao on", rekao je Vujasinović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво