Vujasinović: Xladna voda nije problem

Uprkos hladnoj vodi na bazenu na Banjici, vaterpolisti Partizana i trener Vlada Vujasinović, veruju u pobedu u prvom polufinalnom duelu plej-ofa šampionata Srbije protiv Crvene zvezde. Dejan Savić prepušta ulogu favorita Partizanu.

Trener Partizana Vladimir Vujasinović uoči prvog polufinalnog duela plej-ofa šampionata Srbije protiv Crvene zvezde poručio je da njegov tim u slučaju lošeg rezultata neće tražiti izgovor u nedostatku treninga zbog hladne vode na bazenu na Banjici.

"Težak period za pripremu utakmice čemu se nismo nadali. Ipak, to nije alibi za eventualno lošu igru ili poraz. Ništa nismo izgubili jer smo dobro trenirali tokom cele sezone i odigrali dosta utakmica. Problem bi mogao da bude ukoliko se nastavi ovakva situacija, a za sutrašnji meč sam miran", rekao je Vujasinović na konferenciji za medije na bazenu na Banjici.

Vujasinović je rekao da je njegova ekipa blagi favorit u odnosu na branioca titule zbog prednosti domaćeg terena.

"Znamo se dosta dobro, pobediće ekipa kpja bude imala više želje i koja bude bila mirnija, a ne taktičke zamisli. Dao bih nama jedan procenat šansi više, jer smo izborili prednost domaćeg terena. Nadam se pobedi i efikasnoj igri", rekao je Vujasinović.

Kapiten Partizana i reprezentativac Srbije Dušan Mandić rekao je da ekipu neće poremetiti uslovi koj su ih zadesili.

"Daćemo sve od sebe da zabeležimo pobedu. Verujem da ćemo biti koncentrisaniji, a ne bežimo od uloge favorita koju smo zaslužili zbog prednosti domaćeg terena", rekao je Mandić.

Direktor crno-belih Mirko Bradajić rekao je da klub ima velikih problema da nabavi mazut kako bi bazen bio spreman za utakmicu.

"Ekipa nije tenirala kako je planirano, nismo imali propisanu temperaturu vode u bazenu, ali je bilo neprimereno da odlažemo derbi. Uspeli smo velikom mukom da obezbedimo minimalnu količinu mazuta hitnom isporukom od osam tona. U ponedeljak ćemo mati isti problem, a situacija na tržištu tog goriva je izuzetno loša", objasnio je Bradajić.

Savić: Partizan favorit

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić prepustio je Partizanu ulogu favorita.

"Oba tima grcaju u velikim problemima, pre svega zbog temperature bazena. Ipak, sportski mentalitet ekipa garantuje da će svi učesnici dati maksimum i nadam se da će bolji proći dalje. Partizan je favorit, pre svega zbog prednosti domaćeg terena", rekao je Savić.

On ističe da između večitih rivala nema tajni i da će trijumfovati tim koji bude imao veću želju.

"Slažem se sa trenerom Partizana Vujasinovićem da taktičkih iznenađenja neće biti. Bilo je problema oko bazena, ali sada je dobra situacija", poručio je trener branioca titule.

Savić je dodao da je neizvestan nastup golmana Denisa Šefika, koji ima temperaturu.

Prvi polufinalni meč između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 16.30 na bazenu na Banjici, dok je drugi duel na programu u sredu od 20 sati kada su na Tašmajdanu domaćini crveno-beli.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи