Читај ми!

"Delfini" rutinski protiv Nemaca

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je u Kragujevcu selekciju Nemačke sa 14:8 (3:3, 4:2, 3:1, 4:2) i teoretski osigurala učešće na završnom turniru Svetske lige.

Izabranici selektora Dejana Savića ubedljivo su vodeći u B grupi s maksimalnim učinkom nakon prethodnih pobeda protiv Španije u Nišu (9:1) i Madridu (15:9), Nemačke u Hamburgu (19:10) i Rusije u Astrahanju (17:8).

U poslednjem 6. kolu srpski vaterpolisti dočekuju Rusiju 14. aprila u Kruševcu.

Savić je večeras protiv Nemaca izveo podmlađen sastav, od iskusnijih u timu su bili Filipović i golman Mitrović, ali očekivana pobeda nijednog trenutka nije došla u pitanje.

Osim u prvoj četvrtini, Srbija je dominirala u bazenu Sportskog centra "Park", bez većih problema kontrolisala je utakmicu i još jednom "potopila" Nemačku posle trijumfa u Hamburgu.

Mlade snage opravdale su Savićevo poverenje, posebno igrom u odbrani, a nejefikasniji su bili Filipović sa pet i Strahinja Rasović sa četiri gola.

Selektor Srbije Dejan Savić rekao je posle utakmice protiv Nemačke da je ostvaren cilj i da su postignuti rezultat i pobeda najbitniji.

"Podmlađeni sastav u suštini je položio ispit. Bilo je tu i tamo nekih grešaka, imali smo veliki broj neiskorišćenih kontranapada, ali sve ostalo je u redu. Najbitnije od svega je pobeda", izjavio je Savić posle meča u bazenu Sportskog centra "Park". On je ocenio da su se igrači privikli na nova vaterpolo pravila i igranje u skraćenom bazenu.

"Ponavljam da je najvažnije od svega što smo stekli prvu šansu da se borimo za plasman u Rio. Što se tiče novih pravila, to je sastavni deo sporta, mislim da smo ušli u taj novi sistem", zaključio je Savić.

U drugoj utakmici 5. kola Rusija je kod kuće pobedila Španiju sa 9:8 (3:3, 4:3, 1:1, 1:1)

Tabela: Srbija 15 bodova, Rusija 12, Španija 3, Nemačka 0.

Srbija je branilac trofeja Svetske lige, ali ovogodišnje takmičenja ima poseban značaj pošto će pobednik izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.

Završni turnir Svetske lige biće održan od 23. do 28. juna u italijanskom gradu Bergamu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво