Savić: Svetska liga primarni cilj

Selektor Dejan Savić želi pobedu vaterpolista nad Nemačkom u Svetskoj ligi, kako bi se kvalifikovali na završni turnir. Svetska lige je primarni cilj za ovu godinu jer trijumf nosi i plasman na Olimpijske igre u Riju, izjavio je Savić.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić da očekuje zanimljivu utakmicu protiv Nemačke u petom kolu Svetske lige i pobedu kojom će se i definitivno obezbediti prvo mesto u grupi.

"Želimo pobedu i da se već sutra i matematički kvalifikujemo na završni turnir Svetske lige kao pobednici grupe. Svetska lige je naš primarni cilj za ovu godinu jer trijumf nosi i plasman na Olimpijske igre u Riju", izjavio je Savić na konferenciji za medije u Kragujevcu.

Srbija će igrati u podmlađenom sastavu na, a od "starijih" igrača u ekipi je samo kapiten Filip Filipović.

"Ovo je prava prilika da vidimo šta možemo da očekujemo u budućnosti od tih mladih igrača. Ekipa Nemačke dolazi u punom sastavu, nemamo rezultatski pritisak i želimo da pobedom odemo kao prvoplasirani na završni turnir", izjavio je Filipović i zahvalio se svima koji su omogućili da državni tim bude domaćin u Kragujevcu.

Mladi golman Branislav Mitrović istakao je da je sezona "ubitačna" jer se igra u ritmu sreda-subota, ali da se umor zaboravi kada stigne poziv iz reprezentacije.

"Većina momaka juče je imala utakmice, ali sve to se stavi na stranu zbog Srbije, što se videlo i jutros na treningu. Spremni smo da damo 100 odsto", poručio je Mitrović.

Srbija u B grupi ima maksimalne četiri pobede, protiv Španije u Nišu (9:1) i Madridu (15:9), Nemačke u Hamburgu (19:10) i Rusije u Astrahanju (17:8).

U poslednjem kolu 14. aprila u Kruševcu Srbija će dočekati Rusiju.

Završni turnir Svetske lige, na kojem Srbija brani titulu, igra se od 23. do 28. juna u Bergamu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи