Radnički savladao mađarski Eger, Partizan poražen u Berlinu

Polovičan učinak srpskih predstavnika u vaterpolo Ligi šampiona. Radnički na svom terenu savladao ekipu Egera i zadržao šanse za plasman na završni turnir, Partizan poražen u Berlinu od Špandaua.

Vaterpolisti Radničkog pobedili su u Kragujevcu mađarski Eger sa 12:11 (3:3, 3:4, 5:1, 1:3), u utakmici petog kola Grupe A u Ligi šampiona i ostali u igri za plasman na završni turnir. 

Nikola Dedović i Marko Ćuk predvodili su Radnički do pobede sa po četiri gola, a Ivan Basara dodao je dva gola. Po jedan gol postigli su Srđan Vuksanović i Marko Petković.

Najefikasniji u ekipi Egera bio je Norbert Hošnjanski sa četiri gola, a po dva su postigli Ištvan Marton Sivoš i Balaž Haraji. Među strelce su se upisali i Peter Biroš, Miloš Ćuk i Balaž Erdelji.

Radnički sada ima šest bodova - dve pobede i tri poraza a Eger je sakupio bod više - po dve pobede i poraza i jedan remi.

Na početku utakmice igrao se gol za gol, da bi Radnički preko Basare poveo sa 3:2, nakon čega je Eger preuzeo inicijativu i održavao vođstvo od gola prednosti.

Na polovini treće četvrtine Radnički je poveo drugi put na utakmici golom Vuksanovića za 8:7, a ubrzo je srpski tim stekao i tri razlike (11:8). Eger je do kraja utakmice samo uspeo da ublaži poraz.

U narednom, šestom kolu 4. marta, Radnički i Eger će igrati u Mađarskoj.

Partizan poražen u Berlinu

Vaterpolisti Partizana izgubili su u Berlinu od domaćeg Špandaua sa 6:8 (2:1, 1:3, 2:2, 1:2), u utakmici petog kola Grupe A u Ligi šampiona i pretrpeli četvrti poraz u grupi.

Najefikasniji u Partizanu bio je Ognjen Stojanović sa dva gola, a po jedan pogodak postigli su Dušan Mandić, Nemanja Vico, Gavril Subotić i Đorđe Tanasković.

U ekipi Špandaua Mateo Ćuk bio je najefikasniji sa četiri gola, Martin Famera postigao je dva gola, do su po jedan gol dodali Erik Mirs i Moric Eler.

Partizan je na početku poveo sa 2:0 i 3:1, ali su domaći u završnici poluvremena uspeli da preokrenu na 4:3. Crno-beli su ponovo poveli golovima Tanaskovića i Stojanovića, ali je nemački tim nakon toga vezao četiri gola i lako priveo utakmicu kraju.

Posle pet kola obe ekipe imaju po tri boda - po jednu pobedu i četiri poraza.

U narednom šestom kolu 4. marta Partizan će u Beogradu igrati protiv Špandaua. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво