Читај ми!

Radnički osvojio Kup Srbije

Vaterpolisti Radničkog osvojili su Kup Srbije, pošto su u finalu u Bečeju pobedili Partizan sa 5:4 (1:0, 2:1, 2:2, 0:1). Kragujevčani su osvojili prvi trofej nacionalnog kupa u istoriji kluba, dok su crno-beli ostali na 23.

Najefikasniji u Radničkom bio je Marko Petković sa dva gola, dok su po jedan postigli Nikola Dedović, Filip Trajković i Boris Popović.

Golove za Partizan dali su Dušan Mandić, Đorđe Tanasković, Saša Gogov i Nikola Jakšić.

Ekipa iz Kragujevca je vodila od početka, a Partizan se u poslednjoj deonici primakao na gol zaostatka, ali je Zdravko Radić odličnim odbranama doneo pobedu Radničkom.

Poslednji trzaj „crno-belih" bio je gol mladog Jakšića dva i po minuta pre kraja, kojim je i postavljen konačan rezultat.

Utakmica je odigrana pred punim tribinama bazena u Bečeju. Radničkom je to prvi domaći trofej.

Radnički je prethodno u polufinalu pobedio branioca trofeja Crvenu zvezdu (10:6), dok je Partizan bio bolji od Vojvodine (15:7).

Vaterpolista Radničkog Nikola Dedović, koji je po izboru trenera proglašen za najboljeg igrača završnog turnira Kupa Srbije u Bečeju, rekao je da je njegov tim zasluženo osvojio trofej.

"Svakako da mi prizanje za najboljeg prija, ali želeo bih da zahvalim saigračima, jer bez njih ne bih mogao da ga osvojim. Mnogo više mi znači pehar Kupa i drago mi je što smo Kragujevcu doneli prvi domaći trofej", rekao je Dedović.

On je čestitao saigračima na velikoj borbi, kao i vaterpolistima Partizana što su se pobrinuli da ovaj meč u potpunosti opravda ulogu finala.

"Utakmica je bila rezultatski veoma neizvesna do samog kraja, ali mislim da smo zaslužili ovaj pehar. Imali smo četiri minuta igrača manje u bazenu, ali smo u tim trenucima zbili redove i čak poveli sa dva gola prednosti", zaključio je Dedović.

Za najboljeg golmana završnog turnira izabran je čuvar mreže Partizana, Dimitrije Rističević.

PARTIZAN RAJFAJZEN: Rističević, Gilen, Mandić 1, Vico, Subotić, Repanović, Gogov 1, Jakšić 1, Manojlović, Tanasković 1, Stojanović, Asanović, Osmanović, Lazić. Trener: Vujasinović.

RADNIČKI: Radić, Trajković 1, Popović 1, Marković, Miličić, Vrlić, Ćirić, Basara, Vuksanović, Dedović 1, Ćuk, Petković 2, Živojinović, Toholj. Trener: Stevanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво