Читај ми!

Filip Filipović najbolji vaterpolista sveta!

Srpski vaterpolista Filip Filipović je, u izboru Svetske plivačke federacije (FINA), proglašen za najboljeg igrača sveta.

Filipović je drugi put proglašen za najboljeg vaterpolistu sveta, posle 2011. godine. On je ove godine sa reprezentacijom Srbije osvojio Evropsko prvenstvo i Svetsku ligu.

"Ovo priznanje je došlo kao potvrda dugogodišnjeg rada u klubu i reprezentaciji. Drugi put sam ga osvojio, pa je značaj ovogodišnje nagrade veći. Nagradu vidim kao i svaku titulu, kao uspeh ekipe. Priznanje je i pokazatelj kakve saigrače imam pored sebe", rekao je Filipović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

"Zahvalan sam igračima što su uz mene i što zajedno uspevamo da budemo ispred vremena u kojem živimo. Zahvalio bih i trenerima koji su me uvek vraćali na pravi put i mojoj porodici, koja je neizostavna u formuli svakog uspeha", dodao je vaterpolista Pro Reka.

U izboru za najboljeg vaterpolistu sveta u 2014. godini, bila su još dvojica reprezentativaca Srbije Gojko Pijetlović i Dušan Mandić, kao i mađarski igrači Deneš i Danijel Varga i Amerikanac Bonani.

Filipović je sa reprezentacijom osvojio četiri zlatne, srebrnu i bronzanu medalju na evropskim prvenstvima, zlatnu i srebrnu medalju na svetskim prvenstvima, kao i zlato i bronzu na mediteranskim igrama.

Takođe, osvojio je i osam zlatnih i jednu bronzanu medalju u Svetskoj ligi, zatim dve zlatne medalje na Svetskom kupu i dve bronzane medalje na olimpijskim igrama.

U anketi magazina LEN 2009. godine Filipović je proglašen za najboljeg igrača Evrope. Bio je najbolji strelac Svetskog prvenstva u Rimu 2009. godine, a u Šangaju dve godine kasnije proglašen je za najboljeg igrača. Filipović je bio član idealne postave Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво