Читај ми!

"Delfini" deklasirali Špance

Vaterpolo reprezentacija Srbije deklasirala je Španiju u Nišu rezultatom 9:1 (5:1, 0:0, 0:0, 4:0) u meču prvog kola Svetske lige. Pobednik takmičenja direktno odlazi na OI u Riju 2016. Po dva gola postigli su Mandić, Prlainović i Rađen.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je započela odbranu titule u Svetskoj ligi savladavši u Nišu, u prvom kolu B grupe, selekciju Španije sa 9:1 (5:1, 0:0, 0:0, 4:0).

Izabranici selektora Dejana Savića ubedljivo su startovali u novom izdanju takmičenja i najavili siguran korak ka ostvarenju cilja – odbrani titule, koja donosi direktan plasman na Olimpijske igre 2016. u Rio de Žaneiru.

Španija je pred nešto više od 1.200 gledalaca u Čairu povela preko Plaija Maljare, a onda je Srbija uzvratila sa pet golova i već u prvoj četvrtini stekla veliku prednost.

Druga i treća deonica prošle su bez golova, a onda je Srbija silovito odigrala poslednju četvrtinu i zabeležila ubedljivu pobedu.

Po dva gola su postigli Dušan Mandić, Nikola Rađen i Nikola Prlainović, a strelci su bili još i Filip Filipović, Miloš Ćuk i Duško Pijetlović.

Meč u niškom Čairu odigran je prvi put po izmenjenim pravilima – bazen je bio kraći za pet metara. Ovo je posle četiri godine bila prva utakmica reprezentacije u Nišu, pa ne čudi informacija da su ulaznice prosto planule.

"Zadovoljan sam igrom i u odbrani i u napadu. Mislim da je ovo bila apsolutno zaslužena pobeda. Plan je da se borimo maksimalno u Svetskoj ligi i da kroz nju izborimo plasman na Olimpijske igre u Riju", rekao je selektor Dejan Savić novinarima u Nišu.

"Zbog toga smo se u prvoj četvrtini prilagođavali i tada smo uspeli da se odvojimo, što je svakako dobro. Mogu slobodno da kažem da je u drugoj četvrtini počeo čudan sudijski kriterijum, kojim su dopustili tvrdu igru sa dosta borbe i time smo izgubili na tranziciji i mi i oni", rekao je Savić.

Uoči meča Živku Gociću i Slobodanu Nikiću uručeni su pokloni za 300. odigranu utakmicu, a Dušku Pijetloviću za 200. utakmicu u reprezentaciji.

Naredni meč vaterpolisti Srbije igraju kao gosti 9. decembra protiv Nemačke.

Ovako je protekao meč u Čairu:

19.11 – "Delfini" su "upalili motore" u poslednjoj deonici i postigli još četiri gola za ubedljivu pobedu Srbije u prvom meču Svetske lige – 9:1. Po dva pogotka za našu selekciju postigli su Prlainović, Mandić i Rađen.

18.55 – Još jedna četvrtina koja je završena bez golova, što je, kad je naša reprezentacija u pitanju, skoro neverovatno. "Delfini" ipak u poslednju deonicu ulaze sa velikom prednošću od četiri gola.

18.39 – U drugoj četvrtini nije bilo golova, na poluvremenu je rezultat kao posle prvih osam minuta – 5:1. 

18.23 – Delfini su silovito startovali i ubedljivo dobili prvu deonicu sa 5:1. 

18.10 – Počeo meč između Srbije i Španije. Sjajna atmosfera u punom Čairu. Prvi napad imaju gosti.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво