Читај ми!

Radnički u Ligi šampiona, Zvezda ispala

Vaterpolisti Radničkog izborili su plasman u grupnu fazu Lige šampiona iako su kao gosti, u revanšu treće runde kvalifikacija, izgubili od rumunskog predstavnika Oradee sa 10:9 (4:2, 3:1, 3:3, 0:3). Prvi meč rešili su u svoju korist sa pet razlike. Crvena zvezda poražena i u Rijeci od Primorja sa 15:8, u prvom meči bilo je 14:11 za protivnika, tako da crveno beli i ove sezone neće igrati u evro takmičenjima.

Meč između Oradee i Radničkog obeležen je velikom i neizvesnom borbom. Oradea je dva puta imala pet golova viška (7:2, 10:5), ali je Radnički u poslednjoj četvrtini pokazao kvalitet i izborio željeni rezultat. Prvi meč kod kuće u Kragujevcu srpski tim dobio je sa pet golova razlike (13;8).

Kragujevčani će tako drugu sezonu zaredom igrati u elitnom takmičenju, a učesnici su A grupe sa ekipama Barselonete, Breše, Egera, Olimpijakosa i boljeg iz dvomeča Pro Reko - Mladost.

Zvezda bez Lige šampiona

Vaterpolisti Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona pošto su u Rijeci, u revanšu treće runde kvalifikacija, izgubili od ekipe domaćeg Primorja sa 15:8 (1:4, 4:2, 4:2, 6:0).

Podmlađeni sastav crveno-belih dobro se držao do sredine trećeg dela utakmice. Vodio je u drugoj četvrtini sa 6:3, na poluvremenu imao 6:5 i odolevao do poslednje četvrtine, kada su Riječani dokazali kvalitet i osigurali ubedljiv uspeh.

Prvi meč u Beogradu hrvatski tim dobio je rezulttaom 14:11. Golove za Primorje postigli su Radu 4, Buljubašić, Muslim i Sukno po 2, Burić, Petrović, Elez, Šetka i Garsija, a za Crvenu zvezdu S. Rašović i Tomašević po 3, Eškert i V.Rašović.

Crvena zvezda je tako drugu sezonu zaredom ostala bez učešća u evropskim takmičenjima.

Primorje će igrati u B grupi Lige šampiopna sa Partizanom, Jugom, Galatasarajem, Špandauom i boljim iz dvomeča Solnok-OSC.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи