Читај ми!

„Delfini“ nadigrali Hrvate, u finalu sa Mađarima

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale FINA kupa, koji se održava u Kazahstanu, pošto je u polufinalu pobedila selekciju Hrvatske sa 7:4 (2:1, 2:0, 3:1, 0:2). U finalu, u nedelju, repriza finala Evropskog prvenstva, duel sa Mađarima. „Delfini“ brane trofej osvojen pre četiri godine u Oradei.

Nova pobeda naših vaterpolista, savladana je Hrvatska. Iako su na takmičenje stigli u podmlađenom sastavu, cilj je ostao isti - borba za tron. I stigli su do njega. Naravno, apetiti rastu, a ovi momci su kadri da se popnu na najviši stepenik. Predstoji im duel sa starim znancima - Mađarima, koji svakako žele revanš za poraz na domaćem terenu u finalu Evropskog prvenstva.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Dušan Mandić sa dva gola, dok su se u listu strelaca po jednom upisali Strahinja i Viktor Rašović, Dušan Marković, Gavril Subotić i Srđan Vuksanović.

Izabranici selektora Dejana Savića u finalu igraće protiv selekcije Mađarske, koja je pobedila SAD sa 7:5 (3:1, 2:1, 2:2, 0:1). Utakmica između Srbije i Mađarske na programu je u nedelju od 11.10 po srednjoevropskom vremenu, dok će se prethodno (9.50) u meču za treće mesto sastati Hrvatska i SAD.

Savić: Nismo opterećeni imperativom protiv Mađarske

Selektor Dejan Savić rekao da njegova ekipa neće biti opterećena u finalu Fina kupa protiv Mađarske, ali da će ići na pobedu i zlatnu medalju.

"Za njih, njihove karijere je dobro da su osvojili medalju. Znam ih, nisu još rekli sve i verujte i sutra će dati sve od sebe da bi ostvarili dobar rezultat. Nisu opterećeni imperativom, ali kada počne meč igraće na pobedu", rekao je Savić posle polufinalne utakmice u Almatiju.

Kapiten reprezentacije na Fina kupu Dušan Mandić rekao je da veruje u pobedu u finalu nad Mađarskom, iako protivnik na turniru u Kazahstanu po imenima ima najjači tim.

"Prezadovoljan sam zbog obezbeđene medalje, ali pobedu nad Hrvatima smo već zaboravili. Ostaje nam još jedna utakmica. Mađari su, po imenima najjači rival, ali verujem u svoje drugove. Daćemo sve od sebe da ostvarimo zlatni het-trik", rekao je Mandić.

Sava Ranđelović je rekao da Srbija želi zlatnu medalju.

"Sve je jasno, igramo za zlato. Znamo ko je Mađarska, mi smo se ovde predstavili u lepom svetlu. Možemo mnogo da dobijemo. Znam da žele da nam se makar malo revanširaju, ali će morati baš da se potrude", istakao je Ranđelović.

Dušan Marković je rekao da će u finalu sve biti otvoreno.

"To je samo jedna utakmica u kojoj je sve otvoreno. Na papiru su možda favoriti, ali neće biti lako. Uzeli smo medalju, ostvarili veliki cilj, ali hajde da probamo da budemo najbolji", rekao je on.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво