Regionalna vaterpolo liga startuje u oktobru

Posle košarkaške i rukometne, od oktobra ćemo moći da gledamo i vaterpolo regionalnu ligu. Novoformiranu "Ligu 16" činiće klubovi iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Regionalna liga u vaterpolu će, po svemu sudeći, krenuti na jesen, izjavio je potpredsednik Vaterpolo saveza Hrvatske Perica Bukić.

Bukić je u razgovoru sa hrvatskim medijima otkrio da je dogovoren start Regionalne lige sa osam hrvatskih, četiri srpska (Crvena zvezda, Vojvodina, Partizan i Radnički), tri crnogorska i jednim slovenačkim klubom.

Kako je predviđeno. igraće se u dve grupe sa po osam ekipa, kasnije će se formiratu grupe u kojima će biti po četiri prvoplasirana tima i koji će se boriti za titulu, odnosno ekipe koje su se plasirale pd 5. do 8. mesta.

Od sezone 2015/2016. je planirano da liga broji 10 ekipa.

Start takmičenja je planiran za oktobar, a Upravni odbor novoformirane lige radi na pronalaženju sponzora i sklapanju ugovora o TV prenosima.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво