Srbija u finalu posle preokreta!

Srbija – Crna Gora 10:9 (kraj). Srbija će u nedelju braniti evropsko zlato, pošto je posle velikog preokreta savladala Crnu Goru. Rivali u nekoliko navrata imali četiri pogotka prednosti, "delfini" furioznom završnicom stigli do finala sa Mađarskom.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale prvenstva Evrope u Budimpešti pošto je u veličanstvenoj polufinalnoj utakmici savladala selekciju Crne Gore sa 10:9 (3:5, 1:2, 3:2, 3:0).

Srbija je do slavlja došla posle velikog preokreta u drugom poluvremenu, pa će braniti titulu u susretu sa domaćinom Mađarskom, koja je u prvom polufinalu pobedila Italiju sa 8:7.

Crnogorci su furiozno ušli u meč i poveli sa velikih 5:1. Srbija je bila u konstantnom zaostatku, ali se nekako držala u životu.

Crna Gora je u poslednju četvrtinu ušla sa dva gola prednosti (9:7), a onda je selektor Srbije Dejan Savić povukao možda i ključni potez i zamenio golmane.

Branislav Mitrović je zamenio Gojka Pijetlovića i sjajnim odbranama ulio preko potrebno samopouzdanje saigračima. Od tog trenutka naša odbrana delovala je sve bolje, dok su "delfini" stizali prednost rivala, na kraju je i nadmašili.

U reprezentaciji Srbije istakao se Stefan Mitorivić s tri gola, dok su po dva postigli Miloš Ćuk i Filip Filipović. Kod Crnogoraca najefikasniji je bio Nikola Janović s tri gola, dok su Draško i Darko Brguljan postigli po dva. 

Finale kontinentalnog šampionata između Srbije i Mađarske na programu je u nedelju od 20.30, a prethodno se od 18.30 u meču za treće mesto sastaju Crna Gora i Italija.

Ovako je protekao istorijski meč u Budimpešti:

21.42 - Srbija je u finalu! Veliki preokret "delfina" u poslednjoj četvrtini, koju naši momci rešavaju u svoju korist sa rezultatom 3:0 i sa ukupnim rezultatom 10:9 plasirali su se u finale Evropskog prvenstva.

21.25 - Bolja igra Srbije u trećoj četvrtini, ipak, pogotkom Nikole Janovića u poslednjoj sekundi tog dela igre Crna Gora ponovo odlazi na dva gola prednosti – 7:9.

21.04 - Poluvreme, Crna Gora ima tri gola prednosti – 4:7.

20.47 - Odlična prva četvrtina Crne Gore, koja je u jednom trenutku imala četiri pogotka prednosti. Ipak, dva gola Srbije u finišu prve deonice ostavljaju nadu da "delfini" mogu do preokreta. Posle prve četvrtine, Srbija – Crna Gora 3:5.

20.30 - Počeo meč u Budimpešti između Srbije i Crne Gore.

20.12 - Prvi finalista Evropskog prvenstva je reprezentacija Mađarske, domaćin turnira, koja je u neizvesnom meču sa 8:7 savladala Italiju.

Број коментара 59

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво