Читај ми!

Srbija u polufinalu!

Srbija–Grčka 13:9 (kraj). Vaterpolisti Srbije savladali Grčku u četvrtfinalu i boriće se za medalju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. "Delfini" odigrali siguran meč i sve vreme imali rezultatsku prednost. Protivnik u borbi za finale biće selekcija Crne Gore (petak, 20.30).

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale prvenstva Evrope u Budimpešti savladavši u četvrtfinalnoj utakmici selekciju Grčke sa 13:9 (3:2, 4:3, 4:2, 2:2).

Srbija je odigrala odličan meč i sve vreme kontrolisala rezultat. Već na poluvremenu "delfini" su imali dva gola prednosti, da bi do kraja trećeg perioda ta zalih bila udvostručena.

Ipak, u poslednjoj četvrtini Grci pokušavaju da uhvate poslednji talas, koji sa dva gola prekida Mandić i postavlja konačan rezultat - 13:9.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Dušan Mandić, Miloš Ćuk, Slobodan Nikić, Milan Aleksić i Filip Filipović, koji su postigli po dva gola.

U strelce su se još upisali i Sava Ranđelović, Andrija Prlainović i Stefan Mitrović. U selekciji Grčke bolji od ostalih bio je Angelos Vlakopulos, koji je postigao četiri gola.

U borbi za finale Srbija u petak od 20.30 igra sa Crnom Gorom, koja je direktno prošla među četiri najbolja tima kao pobednik A grupe.

Ranije je plasman u polufinale izborila Italija savladavši u četvrtfinalnom meču Hrvatsku sa 8:7 (1:1, 3:2, 2:2, 2:2).

Italija se u borbi za finale, u petak od 19 sati, sastaje sa domaćinom Mađarskom, pobednikom B grupe.

Finalna utakmica kontinentalnog šampionata, na kojem titulu brani Srbija, na programu je u nedelju od 20.30, a dva sata ranije igra se meč za treće mesto.

Ovako je protekao meč u Budimpešti:

21.38 - Srbija je u polufinalu! Dva gola Mandića u poslednjoj četvrtini bila su dovoljna da se zaustavi nalet Grčke. Na kraju, Srbija–Grčka 13:9.

21.22 - Odlična igra Srbije u trećoj četvrtini, posle koje "delfini" imaju četiri gola prednosti - 11:7. Dva gola Aleksića i po jedan Filipovića i Ranđelovića za mirnu poslednju deonicu.

21.02 - Na poluvremenu Srbija vodi sa 7:5. Golove za srpski tim postigli su Mitrović, Nikić, Filipović i Prlainović. Ne dozvoljavaju Grci da se odlepimo na veću razliku, ali "delfini" deluju samouvereno u bazenu i imaju sigurnu prednost.

20.44 - Efikasna prva četvrtina. Dva gola Ćuka, jedan Nikića, Srbija protiv Grčke vodi sa 3:2.

20.30 - Počeo četvrtfinalni meč na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj između Srbije i Grčke.

20.20 - U prvom četvrtfinalnom meču na šampionatu, Italija je savladala Hrvatsku sa 8:7 i u polufinalu će igrati protiv Mađarske.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво