Читај ми!

Krivokapić novi predsednik VSS

Legendarni golman reprezentacije Jugoslavije Milorad Krivokapić izabran je za novog predsednika Vaterpolo saveza Srbije.

Krivokapić je na sednici skupštine, koja je održana u hotelu M, dobio 22 glasa, dok je njegov protivkandidat Viktor Jelenić dobio 11. Nekadašnji proslavljeni golman će dužnost prvog čoveka VSS obavljati naredne četiri godine.

Za Krivokapića su glasala 22, za protivkandidata Viktora Jelenića 11, dok su ostali glasovi bili uzdržani. Treći kandidat Zoran Avramović se danas pre podne zvaničnim dopisom povukao iz predsedničke trke.

Pre glasanja Jelenić i Krivokapić su predstavili svoj program koji se nije mnogo razlikovao. Locirani su aktuečni problemi, obojica su izrazili želju da se pitanje dugova reši što je moguće pre ali da nije realno da to bude pre OI 2016, možda i kasnije. Jelenić je apelovao da se glasa po saveti, Krivokapić je zatražio da prestanu podele i da vaterpolo ponovo bude velika porodica.

Krivokapić je rođen 8. januara 1956. godine. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je tri medalje, zlatnu na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1988, srebrnu četiri godine ranije u Moskvi, kao i zlato na Svetskom prvenstvu u Madridu 1986.

Godinu dana ranije Međunarodna plivačka federacije (FINA) proglasila ga je za najboljeg golmana na svetu.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво