Читај ми!

Pobeda Partizana, Radnički već na završnom turniru

Vaterpolisti Partizana ubedljivo savladali ekipu Galatasaraja sa 14:7 i napravili korak napred ka plasmanu na završni turnir Lige šampiona. Najefikasniji u crno-belom timu bili Mandić i Ćuk sa tri pogotka. Radnički sa pola snage slavio u Rumuniji.

Vaterpolisti Partizana pobedili su u Beogradu Galatasaraj sa 14:7 (2:2, 3:1, 5:1, 4:3) u utakmici sedmog kola Grupe B u Ligi šampiona i napravili veliki korak ka plasmanu na završni turnir.

Po tri gola u ekipi Partizana postigli su Dušan Mandić i Miloš Ćuk, dok su dvostruki strelci bili Nikola Dedović, Gavril Subotić, Ivan Rackov i Nikola Tomašević. U turskoj ekipi najefikasniji je bio Džesi Smit sa dva gola.

Partizan se posle četvrte pobede izjednačio sa Brešom na drugom mestu na tabeli sa po 12 bodova, ali italijanski tim ima utakmicu manje, pošto večeras igra protiv Špandaua. Galatasaraj je peti na tabeli sa pet bodova.

Vaterpolo klub Partizan je posle jučerašnje proslave i danas na plivalištu na Banjici obeležio 50 godina od osvajanja svoje prve titule u Kupu šampiona. Utakmici su prisustvovali legendarni igrači koji su učestvovali u tom trijumfu, a vaterpolisti Galatasaraja su uoči početka istakli transparent na kome je pisalo: "Čestitamo 50-godišnjicu od osvajanja Lige šampiona".

Partizan je na početku poveo sa 2:0, golovima Tomaševića i Subotića, ali je gostujući tim uspeo da izjednači do kraja četvrtine preko Srđana Aksentijevića i Džesija Smita.

Partizan je u drugoj četvrtini vezao tri gola. Dva pogotka postigao je Mandić, a strelac je bio i Miloš Ćuk za prednost od 5:2.

Treća deonica u potpunosti je pripala Partizanu, golove su postigli Tomašević, Nikola Dedović, Mandić i Ivan Rackov. Jedini strelac u turskom timu bio je Onur Gulsoj.

Ekipa Vladimira Vujasinovića je i u poslednjoj četvrtini nadigrala protivnika, a deonicu je obeležio Miloš Ćuk sa dva atraktivna gola.

U sledećem kolu Partizan igra u Rumuniji protiv Oradee, a Galatasaraj u Istanbulu protiv Breše.

Radnički već na završnom turniru

U sedmom kolu druge faze Evrolige, vaterpolisti Radničkog pobedili su na gostovanju u Rumuniji Oradeu rezultatom 17:6 (6:2, 4:1, 3:1, 4:2) i tri kola pre kraja obezbedili učešće na završnom turniru.

Iako su u Rumuniju otputovali bez bolesnih Damira Burića, Borisa Popovića i Vedrana Ćirkovića, a uoči utakmice zdravstrvene probleme imao je i Majkl Rozental, igrači Radničkog su lako zabeležili sedmu pobedu.

Utakmica je bila rešena već u prve dve četvrtine, u kojima su Kragujevčani stekli sedam golova prednosti.

U kojoj meri su Rumuni bili inferiorni, vidi se i iz podatka da su samo jednom uspeli da savladaju Zdravka Radića iz igre, a sve ostale golove su postigli sa igračem više i iz peteraca.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво