Srbija protiv Crne Gore

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetske lige pošto je u Čeljabinsku pobedila Japan sa 14:8 (3:3, 4:2, 2:1, 5:2). Protivnik u borbi za finale je Crna Gora koja je nakon boljeg izvođenja peteraca savladali Rusiju sa 12:11 (7:7). Meč se igra sutra od 13.30 časova. Selektor i igrači očekuju mnogo teži duel u polufinalu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Svetske lige pošto je u Čeljabinsku pobedila Japan sa 14:8 (3:3, 4:2, 2:1, 5:2).

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Slobodan Nikić sa šest golova, Dušan Mandić postigao je tri, a Vanja Udovičić dva. Po jedan gol dodali su Živko Gocić, Filip Filipović i Miloš Ćuk.

Najefikasniji u reprezentaciji Japana bio je Takei sa četiri gola.

Vaterpolisti Srbije igraće u polufinalu protiv Crne Gore koja je nakon boljeg izvođenja petereca savladala ekipu Rusije sa 12:11 (7:7). U drugom polufinalu igraće Sjedinjene Američke Države i Mađarska.

Selekcija SAD je u četvrtfinalu pobedila Kinu sa 13:11, dok je Mađarska bila bolja od Brazila sa 8:4. Polufinalne utakmice igraju se sutra, a finale je na programu u nedelju.

Polufinale će biti mnogo teže

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je danas da je koncentracija igrača i dalje problem, uprkos ubedljive pobede nad Japanom u završnici Svetske lige.

"Daleko od toga da smo ušli potcenjivački u igru. Ovoga puta je bilo primetno da nam koncentracija nije na željenom nivou. Ipak, uspeli smo da se konsolidujemo i da utakmicu uvedemo u normalan tok. Nema razloga za bilo kakvu brigu, sve je ovo za trenutni stadijum priprema normalno", rekao je Savić.

Najbolji igrač susreta Slobodan Nikić koji je postigao šest golova u pobedi nad Japanom od 14:8, rekao je da će polufinale biti mnogo teže.

"Bili smo malo više opušteni u početku. Posle smo uhvatili ritam. Meč smo već zaboravili i spremamo se za polufinale koje će biti mnogo teže", rekao je Nikić.

Branislav Mitrović koji je branio u prve dve četvrtine istakao je da je najvažnije ostvareno, a to je pobeda.

" Nije alibi, ali zaista izuzetno jako treniramo. Japan nas je malo iznenadio odbranom, trebalo je vremena da se priviknemo. Najvažnije je da smo pobedili.", rekao je Mitrović.
Filip Filipović je odao priznanje Japanu na otporu, ali je istakao da je "pobedio kvalitet".
 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво