Читај ми!

Bezbolan poraz “delfina”

U meču koji je Crnoj Gori značio sve, a Srbiji ništa, trijumfovale su “ajkule” sa 11:7. Obe ekipe idu dalje. “Delfini” i pre ove utakmice obezbedili direktan plasman u polufinale, dok su Crnogorci ovom pobedom obezbedili drugo mesto u grupi i u četvrtfinalu igraju sa trećim iz druge grupe.

Naši rasterećeno ušli u meč i previše opušteno odigrali prvo poluvreme. U drugom pokušali da pojačaju tempo, ali Crnogorci su već bili razigrani i nisu ispustili prednost od tri gola. Poraz naše selekcije najviše je zaboleo Hrvate, koji u slučaju pobede Nemaca nad Rumunima pakuju kofere.

Od samog starta Crna Gora je više želela pobedu, a naši igrači nisu hteli da previše troše snagu i iskoristili su ovaj meč za uigravanje pojedinih kombinacija. Nismo videli pravu igru naše selekcije, ipak džokeri su skrivenni za neke naredne duele i eventualni susret sa istim protivnikom, koji je moguć jedino u finalu.

I pored toga što su dobro započeli utakmicu i poveli sa 2:0 reprezentativci Srbije nisu uspeli da ponove odličnu igru u napadu iz prethodnih utakmica. Imala je Srbija mnogo prilika da sa igračem više dođe do gola, ali nije bilo koncentracije u završnici pa su samo tri takve situacije iskorišćene.

Maksimalno motivisane "ajkule" stekle su tri poena prednosti na poluvremenu. Kada su naši videli da je vrag odneo šalu, zaigrali su angažovanije u drugom poluvremu. Ipak, nije bilo potrebe da se previše umaraju u ovom meču. Zapretili su protivniku, dobili treći period igre. Crnogorci pojačavaju, prave 2:0 na startu poslednjeg dela utakmice i time rešavaju pobednika ovog meča.

Dobrim udarcima istakli su se u ekipi Crne Gore Aleksandar Ivović i braća Nikola I Mlađen Janović. Pored efikasnog napada prevagu u igri doneo je golman Crne Gore Zdravko Radić, koji je zaustavio veliki broj udaraca Srbije. U reprezentaciji Srbije dva gola postigli su Duško Pijetlović i Živko Gocić dok su za Crnu Goru po tri puta pogađali Mlađen Janović i Ivović.

Број коментара 111

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво