Читај ми!

Atomski "delfini" u polufinalu

Četvrto kolo A grupe Evropskog prvenstva u Ajdhovenu, i četvrta pobeda, obezbeđen plasman u polufinale. Reprezentacija Srbije rasturila Rumune sa 14:5. U poslednjem kolu takmičenja po grupama Srbija u ponedeljak od 16.00 časova igra protiv Crne Gore.

Siloviti "delfini" nisu imali milosti za Rumune, pogotovo u prvom poluvremenu. Spajdermen Soro zaključao gol, napadači efikasni. Golovi padali kao na traci, posle trećeg perioda rezultat je 10:1 za Srbiju. U poslednjem periodu odbrana popustila i dozvolila Rumunima da „održe" razliku. Zanimljivo je da će ovu utakmicu obe ekipe igrati bez slektora. Dejan Udovičić je isključen na meču protiv Hrvatske, dok je Ištvan Kovač morao na tribine na meču protiv Crne Gore.

Delfini sa pola snage deklasirali Rumuniju. Granitna odbrana efikasan napad, to je bila dobitna kombinacija u meču. Sve je izgledalo tako lako kada igraju majstori vaterpola. Protivnik nije uspeo da izbori ni častan poraz. Obezbeđen direktan plasman u polufinale šampionata.

Vaterpolo iz druge dimenzije. Igri davida i golijata. Reprezentacija srbije od samog starta nametnula visok rita. Rumuni odbijeni od našeg gola. Soro bez greške, zatvorio je sve prilaze golu. Nisu uspevali protivnici ni u duelu 1 na 1 da savladaju izuzetno raspoloženog golmana naše selekcije.

U prvom poluvremenu nije primljen nijedan gol. Pokušavali su Rumuni, ali bezuspešno. Naši su ih preplivali i nadvisili. Nije bilo rešenja za razigrane „delfine". Prvo poluvreme završeno je rezultatom 7:0.

Naši reprezentativci ušli su u drugo poluvreme opuštenije. Rumuni konačno postižu gol u drugom minutu treće četvrtine. I u ovom periodu napad nastavlja da funkcioniše besprekorno. Sa još tri gola u mreži protivnika Srvija posle treće četvrtine vodi sa 10:1. Lagan tempo naše ekipe dozvolio je Rumunima da postignu još četiri gola u poslednjoj četvrtini. Delfini, takođe, postižu 4 gola za konačnih 14:5.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Duško Pijetlović sa četiri gola. Danas su dobili priliku da zaigraju rezervni golman Branislav Mitrović i Aleksa Šaponjić, koji je iskoristio peterac i tako postigao svoj prvi gol za reprezentaciju.

 

Utakmicu danas zbog suspenzije nije vodio selektor Dejan Udovičić, već njegov asistent Dejan Stanojević.

Pred oko 1.000 gledalaca u bazenu "Peter van den Hugenband", sudili su Tajran (Turska) i Korizna (Poljska).

Srbija: Soro, Šaponjić 1, Gocić 1, Udovičić 2, Ćuk 1, Pijetlović 4, Nikić 1, Aleksić, Rađen 1, Filipović, Prlainovi 3, S. Mitrović, B. Mitrović.

Rumunija: Stojenesku, Radu, Negrean, Đakonu 2, Josep 2, Busila, Matei, Kiovanu, Gvanta, Đorđesku, Giban, Kadar, Dragusin.

Igrač više: Srbija 8 (5), Rumunija 8 (2).

Peterci: Srbija 2 (2), Rumunija 1 (1).

U poslednjem, 5. kolu, igre po grupama u meču za prestiž, reprezentacija Srbije se sasstaje sa Crnom Gorom. Meč se igra u ponedeljak sa početkom u 16.00 časova.

 

Stanojević: Prezadovoljan sam igrom u odbrani

Prvi asistent selektora vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Stanojević posle ubedljive pobede protiv Rumunije (14:5) izjavio je da je posebno zadovoljan igrom u odbrani.

"Prezadovoljan sam odbranom, posebno u prve tri četvrtine. To nam je bio i glavni zadatak. Znali smo da sa Rumunijom ne smemo da uđemo u jurnjavu jer bi to njima više odgovaralo. Ispalo je kako smo želeli i sada se okrećemo duelu sa Crnom Gorom", rekao je Stanojević, koji je vodio meč umesto suspendovanog selektora Dejana Udovičića.

Zadovoljstvo ubedljivim trijumfom nisu krili ni igrači, a posebno mladi Aleksa Šaponjic, koji je postigao prvenac u seniorskoj selekciji.

"Hvala saigračima što su mi omogućili da šutiram. Mnogo sam srećan što učestvujem na ovom takmičenju. Igramo sve bolje i nadam se da ćemo tako i da nastavimo", rekao je Šaponjić.

Najbolji strelac sa četiri postignuta gola Duško Pijetlović priznao je da je uživao u bazenu.

"Za mene ova utakmica bila je divna. Odigrali smo kako treba, na individualni kvalitet pokazali koliko možemo. Rumuni su takođe bili malo opušteniji i očigledno je da se i oni okreću narednim mečevima", istakao je Pijetlović.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи