Читај ми!

"Delfini" razjurili "barakude"

Derbi svetskog vaterpola pripao je Srbiji koja je u trećem kolu EP savladala Hrvatsku rezultatom 15:12. Srpski "delfini" još u drugoj četvrtini preuzeli konce igre i kontrolisali je do kraja meča. Selektor Udovičić isključen, Filip Filipović u finišu primio težak udarac u lice.

Ako je "El Klasiko" najveći fudbalski derbi, onda su mečevi između Srbije i Hrvatske najkvalitetnije vaterpolo utakmice. Ovoga puta "El Klasiko" u bazenu pripao je srpskim "delfinima" koji su pobedili hrvatske "barakude" rezultatom 15:12, po četvrtinama 2:2, 6:4, 3:3, 4:3.

Prelomna bila druga četvrtina u kojoj su naši reprezentativci golove davali posle maestralnih kontranapada.

Niko nije sumnjao da će i ova utakmica opravdati epitet derbija. Bilo je svega, od velike borbe i neverovatnih golova do nesportskih poteza. Bazen je ključao, a u njemu su se bolje našli izabranici Dejana Udovičića.

Početak utakmice bio je očekivano tvrd kada igraju dve ovako kvalitetne ekipe. Hrvati su dva puta dolazili u vođstvo, srpski "delfini" su stizali, pa je prva deonica završena rezultatom 2:2.

U narednoj četvrtini srpski vaterpolisti preuzimaju stvari u svoje ruke. Hrvati su još jednom došli u vođstvo preko Sukna, koji je iskoristio igrača više i doveo svoju ekipu u vođstvo od 3:2. To je bio poslednji put da su "barakude" imale vođstvo na meču.

Srpski "delfini" su tada zaigrali mnogo bolje u napadu i sa tri uzastopna gola odlepili se na 5:3. Seriju Srbije na kratko prekidadaju Hrvati golom iz penala, a onda sledi nova "kanonada" naših vaterpolista.

Uz sjajnu realizaciju igrača više, "delfini" su dva vezana gola postigli iz kontranapada posle sjajnog plivanja, prvo Prlainovićevog, a kasnije i Vanje Udovičića. Posle novog odličnog Udovičićevog gola pred kraj druge četvrtine Srbija prvi put ima tri gola prednosti 8:5, ali pre odlaska na odmor Hrvati koriste prednost od dva igrača viška u bazenu i smanjuju na 8:6.

Sjajno zvuči podatak da su srpski vaterpolisti Hrvatima, koji igraju odličnu odbranu, u toj četvrtini dali čak šest golova.

U istom ritmu "delfini" nastavljaju i u trećoj deonici. Posle sjajne odbrane, golovima Pjetlovića i velemajstorskim Ćukovim potezom  Srbija dolazi do prednosti od 10:6. Nažalost, ni tada naši vaterpolisti nisu uspeli da prelome meč.

Ipak, u tom periodu i sudije počinju sa primenom čudnih kriterijuma, pa naši igrači sve teže dolaze do pozicije za šut, dok su u odbrani često brane sa igračem manje. Do kraja četvrtine "delfini" su, ipak, uspeli da sačuvaju visoku prednost od 11:9, ali je selektor Dejan Udovičić zbog prigovora isključen.

Bili su Hrvati blizu da se skroz vrate u igru kada su posle gola Sukna sa igračem više na početku poslednje deonice smanjili na 11:10. To je bio i poslednji pokušaj "barakuda", jer su srpski "delfini" ponovo zaigrali odlično u napadu i pogocima Mitrovića, Pjetlovića i Ćuka vratili prednost od četiri pogotka.

Utakmica je već tada bila rešena, ali pojedini hrvatski igrači su u finišu zaigrali veoma grubo. Najgore je prošao Filip Filipović, koga je Nikša Dobud pesnicom udario u lice.

Na svu sreću, srpski reprezentativac prošao je samo sa podlivom ispod levog oka, a revanširao se golom koji je postigao iz penala.

Na kraju Srbija je u sjajnom meču trijumfovala rezultatom 15:12, a naredni protivnik naših "delfina" na Evropskom prvenstvu je reprezentacija Rumunije.

Број коментара 83

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара