Srbija u finalu Svetske lige

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige u Rio de Žaneiru pošto je u polufinalu savladala selekciju Rusije sa 3:0 (25:19, 25:19, 25:23).

Srbija će se u finalu, koje se igra u nedelju u 17.30, sastati sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država koje su savladale Brazil sa 3:0 (25:23, 25:22, 27:25).

Startna postava Srbije, u sastavu Nikola Grbić, Ivan Miljković, Bojan Janić, Miloš Nikić, Marko Podraščanin, Novica Bjelica, odlično je počela meč sa Rusijom i zahvaljujući servisima Miljkovića odmah stigla do vođstva od 5:1, a na prvi tehnički tajm-aut otišla sa prednošću od 8:2. Ubrzo su srpski odbojkaši prednost povećali na 9:2, ali je potom usledio pad u igri "plavih", pre svega u napadu, dok su Rusi poboljšali servis i blok i prišli na poen zaostatka 16:17. Srbija je, međutim, ponovo na servis Miljkovića, napravila seriju od 5:0 i iskoristivši drugu set loptu stigla do vođstva od 1:0.

"Plavi" su sa odličnom igrom nastavili i u drugom setu u kome su postepeno gradili prednost. Rusi su, sa druge strane, jedino vođstvo u drugom setu imali na početku tog dela igre 4:3. Srbija je potom preokrenula na 7:5, a potom vođstvo povećala na 17:11. Sve što su Rusi uspeli da urade bilo je da priđu na četiri poena zaostatka, samo da bi srpski odbojkaši rutinski priveli set kraju.

Treći set bio je mnogo ravnopravniji, a Rusi su vodili većim delom tog dela meča. Ruski odbojkaši su već u uvodnim trenucima seta stigli do pet poena prednosti, 10:5, Srbija je uspela da preokrene na 14:13, ali je potom dopustila protivniku da se ponovo "odlepi" na 21:17. Reprezentacija Srbije je uspela da nadoknadi i taj zaostatak, ali je Rusija opet stigla do osetnije prednosti, 23:21. Ponovo je, međutim, na servis došao Miljković za koga ruska odbrana nije imala rešenja, pa je Srbija osvojila četiri uzastopna poena i stigla do konačnog trijumfa.

"Nismo očekivali ovakvu pobedu, 3:0 protiv Rusije je veliki uspeh. Do sada smo igrali na visokom nivou, ali znamo da u finalu neće biti lako, iako smo prvog dana takmičenja SAD savladali sa ubedljivih 3:0", rekao je Janić posle meča.

Srbija: Kovačević, Bojović 1, Bjelica 5, Janić 12, Petković, Samardžić (libero), Grbić 3, Nikić 3, Gerić, Miljković 22, Starović, Podraščanin 10.

Rusija: Kornejev, Poltavskij 13, Kosarev 7, Grankin 3, Tetjuhin 7, Hamuckih, Berežko, Ostapenko 1, Volkov 8, Verbov (libero), Mihajlov 2, Milešov 2.

Nedelja, 27. jula:

Finale:

Srbija - SAD 17,30

Meč za treće mesto:

Brazil - Rusija 1:3 (23:25, 19:25, 25:23, 19:25)

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво