Srbija pobedila Amerikance

Odbojkaši Srbije pobedili su na startu finalnog turnira Svetske lige u Rio de Žaneiru selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 3:0 u setovima (25:23, 25:19, 25:17). Srbija narednu utakmicu igra u petak, takođe od 18.15, kada će se sastati sa Poljskom.

U prvom setu Amerikanci su igrali veoma dobro, vodili su sa četiri poena prednosti, ali je ulazak Bojana Janića na prijem umesto Nikole Kovačevića doneo preokret. Srbija je rešila prvi set u svoju korist sa 25:23.

Na krilima tog uspeha u drugom setu gotovo da nije bilo neizvesnosti. Na poslednji tehnički tajm aut ekipa trenera Igora Kolakovića otišla je sa četiri poena razlike. Prednost je rutinski sačuvana i set je dobijen sa 25:19.

Ni u trećem setu Amerikanci nisu uspeli ozbiljnije da priprete Nikoli Grbiću, Ivanu Miljkoviću i ostalim asovima Srbije. Bilo je 25:17.

"Veoma sam zadovoljan, naročito blokom i odbranom. Igrali smo na granici maksimuma. Moramo da pokušamo da ponovimo tu igru i protiv Poljaka, mada mislim da će biti vrlo teško. Treba u odnosu na njih da stvorimo pobednički mentalitet pred početak Olimpijskih igara u Pekingu" - istakao je kapiten reprezentacije Srbije Nikola Grbić.  

Poene za naš tim osvojili su Ivan Miljković 16, Marko Podraščanin 10, Miloš Nikić 9, Novica Bjelica 9,  Bojan Janić 7, Nikola Grbić 5, Nikola Kovačević 1, Marko Samardžić 1.

Najefikasniji u redovima SAD bili su korektor Klejton Stanlej (10) Vilijam Pridi (9) i Dejvid Li (7).

Jednu od boljih partija u dresu reprezentacije pružio je libero Marko Samardžić.

"Presudan je bio prvi set. Uspeli smo da izdržimo pritisak i sačuvamo našu igru u trenutcima kad su Amerikanci vodili. Kasnije je sve išlo kako treba" - dodao je Marko Samardžić. 

Kapiten selekcije SAD Tomas Hof je izjavio:

"Najveće razočarenje za mene je što nismo ličili na tim. Moramo da se oporavimo i dobro pripremimo za narednu utakmicu, kako bi vratili našu igru. Potrebno je da sve misli usmerimo ka Poljskoj. Ne želim da pričam o taktici, najpre moramo da gledamo sebe i svoju igru." 

Finalni turnir 19. Svetske lige igra se u dvorani Marakanazinjo u Rio de Žaneiru. Titulu brani domaćin - Brazil. 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара