Završni turnir nije prioritet sezone

Odbojkaši srpske reprezentacije u sredu će utakmicom sa SAD početi učešće na Završnom turniru Svetske lige u Rio de Žaneiru, ali su svi složni u oceni, da je to takmičenje samo priprema za Olimpijske igre u Pekingu.

"Nikome ovako nešto nije bilo u planu, jer je do početka Olimpijskih igara ostalo nešto više od 10 dana. Posebno ne nama i ostalim ekipama koje dolaze iz daleka. Velike su vremenske razlike, nije nam trebalo sve ovo. Jedino što možemo da gledamo je ovde prisutan novac i da se što bolje pripremimo za OI", rekao je Ivan Miljković.

Korektor srpske reprezentacije je podsetio da je njegova ekipa uvek dobro igrala protiv SAD. "Oni dugo ništa nisu napravili, verovatno su sve podredili Olimpijskim igrama, a ovaj turnir će pokazati koliko su spremni", kazao je Miljković, a slično mišljenje je izneo i primač Slobodan Janić, koji i dalje ima problema sa povredom ramena.

"SAD je dosta jaka ekipa, ali imamo oružja za njih. Niko, ipak, ne razmišlja o Završnom turniru Svetske lige, svi tražimo igru za Olimpijske igre. Međutim, sigurno ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat, bez obzira na kvalitet protivnika i činjenice da, osim Japana, svi mogu da pobede svakog", kazao je Janić. 

Srbija će u Rio de Žaneiru igrati u Grupi F sa SAD i Poljskom. Grupu E čine domaćin Brazil, Rusija i Japan.

"Svetska liga ove godine nije prioritet. Cilj je, ipak, da odigramo što bolje, iako ćemo svi u pravoj formi biti tek za Olimpijske igre. Međutim, biće ovo dobri kontrolni mečevi", rekao je bloker Novica Bjelica i dodao da njegov tim ne treba da strahuje od bilo kog protivnika.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи