Kolaković: Pokazaćemo se u najboljem svetlu

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je uoči starta završnog turnira Svetske lige u Rio de Žaneiru da će se naši najbolji odbojkaši u konkurenciji elitnih svetskih selekcija "pokazati u najboljem svetlu".

"Veoma smo zadovoljni plasmanom na finalni turnir i onim što smo pružili tokom utakmica u teškoj grupi. Verujem da ćemo i na predstojećim mečevima pokazati kvalitet koji smo demonstrirali do sada", rekao je Kolaković, dodajući da će naš tim u Rio de Žaneiru "podizati nivo igre iz utakmice u utakmicu".

Selekcija Srbije se u prvom meču završnog turnira, koji se igra od 23. do 27. jula, u sredu sastaje sa reprezentacijom SAD.

"Sada se okrećemo američkoj selekciji koja je jedan od najvećih favorita, ne samo na završnom turniru Svetske lige, već i na Olimpijskim igrama u Pekingu. Amerikanci su jedini uspeli da savladaju Brazilce maksimalnim rezultatom 3:0. Biće teško, ali duel protiv njih je veliki izazov i daćemo sve od sebe da ostvarimo uspeh", poručio je Kolaković.

Kapiten reprezentacije Nikola Grbić je ocenio predstojeći završni turnir kao glavni test za najveće ovogodišnje svetsko takmičenje - Olimpijske igre.

"Ovaj turnir i utakmice sa takvim odbojkaškim velesilama kakve su Brazil, Poljska, Rusija i SAD samo mogu da nam pomognu da podignemo formu pred Igre. Turnir će nam poslužiti da prikupimo najbitnije podatke o ekipama koje će nam biti glavni rivali u Pekingu", istakao je Grbić.

Srednji bloker Marko Podraščanin podsetio je da je reprezentacija Srbije već postigla veliki uspeh plasmanom na "fajnal siks".

"Prešli smo zaista naporan put koji je trajao punih 11 sati, a pre toga smo osam sati čekali na let u Parizu. Važno je da sada iz meča u meč igramo našu igru, pa šta nam Bog da!" rekao je Podraščanin.

Libero Marko Samardžić je naveo da je ovogodišnja turneja Svetske lige bila "izuzetno teška i naporna", kao i da su svi igrači iscrpljeni, ali je naglasio da su najbolji odbojkaši Srbije navikli na tu "mašinu koja melje".

"Najvažniji cilj su Olimpijske igre, a ovaj turnir je idealna prilika da podignemo formu. Trudićemo se da gradimo igru - poen po poen. Biće teško, jer nas čekaju najjače reprezentacije sveta, ali kad smo već uspeli da izdržimo pritisak na poslednje dve odlučujuće utakmice protiv Francuske i da otvorimo vrata finalnog turnira, ništa nam drugo onda neće biti teško", rekao je Samardžić.

Pobednik završnog turnira Svetske lige biće nagrađen sa milion dolara. Drugoplasirana selekcija će dobiti 500.000, trećeplasirana 300.000, dok će ekipa koja osvoji četvrto mesto "inkasirati" 200.000 dolara.

U grupi sa selekcijom Srbije igraju SAD i Poljska, a u drugoj grupi su Brazil, Rusija i Japan.

Po dve najbolje selekcije iz obe grupe "ukrstiće" se u polufinalu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи