Srbija putuje u Rio de Ženeiro

Najbolji odbojkaši Srbije savladali su reprezentaciju Francuske sa 3:1 i obezbedili plasman na završni turnir Svetske lige u Brazilu. Po setovima je bilo 25:20, 25:22, 12:25, 25:17. Utakmica poslednjeg kola Svetske lige, odigrana je u sjajnoj atmosferi u prepunoj beogradskoj hali Pionir. Na finalnom turniru rivali Srbije i grupi biće SAD i Poljska.

Odbojkaši Srbije odlično su otvorili utakmicu. Sjajni servisi Ivana Miljkovića, uz dobar blok i mirnu igru u polju doneli su konstantno vodstvo našen timu u prvom setu. Odlična završnica seta krunisana je čvrstim blokom i vodstvom Srbije od 1:0.

Na početku drugog seta Francuska je pružila jak otpor. Uspeli su gosti da povedu i se tri poena prednosti, ali su naši odbojkaši u finišu tog dela igre preuzeli inicijativu. Prelomni momenat bio je sredinom seta, kada su Miljković, Nikić i Podraščanin sigurnim poenima doneli vođstvo Srbiji. Iskoristili su odbojkaši Srbije prvu od tri set lopte i rešili drugi set u svoju korist sa 25:22.

Evidentan pad u igri našeg tima viđen je u trećem setu. Francuzi su dominirali u svim segmentima. Na kraju su dobili taj deo igre sa 25:12 i smanjili rezultat na 2:1 u setovima.

Veliki ulog i plasman u završnicu Svetske lige, doneo je dosta nervoze u igri oba tima tokom trećeg seta. Ipak, fantastični smečevi Miljkovića i dobri servisi Podraščanina raspalili su publiku u prepunom Pioniru. Sredinom četvrtog dela utakmice, Srbija se rezultatski odvojila. Sve je funkcionisalo - i odbrana i maestralan blok naših "srednjaka". Razigrali su se Stanković i Miljković, što je rezultiralo konačnom pobedom 25:17 i 3:1 u setovima.

Do osmog učešća na finalnim turnirima doveli su nas poenima Miljković (23), Kovačević (11), Stanković (10), Podraščanin (10), Nikić (10), Grbić (4), Bojović (1), Starović (1).

Brazilski grad Rio de Ženeiro domaćin je završnog turnira Svetske lige, a Srbija će igrati u grupi sa selekcijema SAD i Poljske. Drugu grupu čine domaćin Brazil, Japan i selekcija Rusije. Dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe plasiraće se u polufinale Svetske lige. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво