Srbija pobedila Francusku

Odbojkaši Srbije savladali su u prvom meču šestog vikenda Svetske lige, u niškoj dvorani Čair, selekciju Francuske sa 3:2 (23:25, 18:25, 25:21, 25:19, 15:8). Bila je to jubilarna stota pobeda naše reprezentacije u Svetskoj ligi.

U vrlo neizvesnom meču Francuska je vodila sa 2:0 u setovima, ali su naši odbojkaši smogli snage, najpre izjednačili, a zatim i totalno preokrenuli rezultat u taj-brejku  i savladali Francuze sa 3:2.

Dvorana Čair ponovo je bila domaćin mečeva naših odbojkaša, a u uzavreloj atmosferi Nišlije su nosile odbojkaše Srbije do trijumfa.

Poene za našu reprezentaciju su osvojili: Miljković (21), Kovačević (13), Nikić (12), Podraščanin (9), Stanković (6), Grbić (3), Gerić (2), Bojović (2), Petković (1), Samardžić (1).  Najefikasniji u redovima "trikolora" bili su Moro (15) i Ragonde (14).  

Drugu utakmicu šestog vikenda Svetske lige Srbija i Francuska igraju u subotu u beogradskom Pioniru uz direktan prenos na RTS-u (20.30). Naše odbojkaše samo pobeda vodi na završni turnir Svetske lige u Rio de Ženeiro.

Rezultati 11. kola - grupa A: Srbija-Francuska 3:2, Brazil-Venecuela 3:0.
Grupa B: Rusija-Koreja 3:1, Italija-Kuba 3:1.
Grupa C: Finska-Španija 3:2, Bugarska-SAD 3:2.
Grupa D: Poljska-Egipat 3:0.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво