Kolaković: Predstoji nam velika borba

U prvoj utakmici šestog vikenda A grupe Svetske lige za odbojkaše reprezentacija Srbije u dvorani "Čair" u Nišu od 20.30 (RTS-2) igra protiv selekcije Francuske.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković najavio je pred dve odlučujuće utakmice protiv Francuske u Nišu i Beogradu, "veliku borbu i otvoreni meč" za plasman na završni turnir Svetske lige koje će se održati od 23. do 27. jula u Rio de Žaneiru.

"Nadam se da će nam fantastična publika u Nišu i ovoga puta biti velika podrška, kako bi napravili još jedan korak ka završnom turniru. Osećamo pritisak na plećima, ali nam imperativ pobede nije teret, jer želimo da se nađemo u Brazilu među šest najboljih ekipa", rekao je Kolaković.

Selektor najboljih odbojkaša Srbije istakao je da poštuje protivnike "bez obzira na činjenicu da nisu došli u punom sastavu". "Ne treba zaboraviti da Francuzi imaju kvalitet, i da nam zato predstoji velika borba i otvoren meč", rekao je Kolaković.

Korektor selekcije Srbije Ivan Miljković naglasio je da od niške publike očekuje "istu atmosferu" koja je vladala i u meču protiv Venecuele.

"Atmosfera u Nišu biće od presudnog značaja za nas. Igraćemo bez kalkulacija, otvoreno i srcem. Dobro smo se pripremali za ove mečeve i igrački smo dostigli visok nivo.", istakao je Miljković.

Selektor reprezentacije Francuske Filip Blan ocenio je predstojeće mečeve "ključnim" za obe reprezentacije i izrazio poštovanje za igru najboljih odbojkaša Srbije.

"Selekcija Srbije, baš kao i brazilski tim, ne pravi greške. Zato ćemo morati da igramo na najvećem mogućem nivou", rekao je Blan.

Selektor "trikolora" je naglasio da je jedan od ciljeva njegove ekipe dostizanje nivoa igre koji poseduju srpski odbojkaši. "Imamo mladu ekipu čiji je jedan od dva glavna cilja - dostizanje nivoa igre koji imaju reprezentacije Srbije i Brazila", rekao je Blan na konferenciji za novinare.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи